Real sa De Heom ruši novi rekord!

Aktuelni šampion Evrope madridski Real spremio je 41 milion evra za transfer golmana Davida De Hee iz Mančester Junajteda, prenosi AS.

Fudbal 17.12.2014 | 23:00
Real sa De Heom ruši novi rekord!

Ukoliko realizuje transfer, 'Kraljevski' klub bi izjednačio rekord kada su u pitanju golmani, pošto je Đanluiđi Bufon iz Parme u Juventus 2001. godine prešao za istu sumu.

Španski list tvrdi da kapiten kraljevskog kluba Iker Kasiljas nije ubedio trenera Karla Ančelotija da je pravi izbor, s čime se slaže veliki deo navijača i spreman je da napravi rokadu na golu i angažuje devet i po godina mladjeg De Heu.

De Hei, koji u poslednje vreme brani u fantastičnoj formi i već je ugrozio Kasiljasov status prvog golmana selekcije Španije ugovor sa Junajtedom ističe 2016. godine.

On je član "Crvenih đavola" od 2011. godine, kada je stigao iz Realovog gradskog rivala Atletika. Ukoliko napusti Old Traford nasledio bi ga, takođe Španac, Viktor Valdes, s obzirom na to da nekadašnji golman Barselone posle oporavka od povrede trenira sa Junajtedom.

De Hea je za A selekciju Španije do sada odigrao tri utakmice, dok je sa mladim timom (igrači do 21 godine) dva puta bio šampion Evrope, a isti uspeh ostvario je i sa selekcijom do 17 godina.

Sa Junajtedom je osvojio Premijer ligu 2013, dva Komjuniti Šilda (2011, 2013), a sa Atletikom Ligu Evrope i Superkup Evrope 2010. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar