Ослабљени Партизан и опроштај од Еврокупа

Тренер црно-белих Душко Вујошевић на пут у Румунију повео је некомплетну екипу, пошто на терен у Плојештију неће истрчати лакше повређени Саша Павловић, Ђорђе Гагић и Никола Милутинов.

Кошарка 17.12.2014 | 17:20
Ослабљени Партизан и опроштај од Еврокупа

Кошаркашки шампион Србије, екипа Партизана, сутрашњим гостовањем румунском Асесофту у Плојештију завршава овосезонску неуспешну епизоду у Еврокупу, такмичењу које је претходних пут играо у сезони 1999/2000.

Тренер црно-белих Душко Вујошевић на пут у Румунију повео је некомплетну екипу, пошто на терен у Плојештију неће истрчати лакше повређени Саша Павловић, Ђорђе Гагић и Никола Милутинов.

Када се на то дода чињеница да одраније, такође због повреде, паузира Едо Мурић, јасно је да ће црно-бели поново морати да улогу фаворита препусте домаћину који је већ обезбедио пласман у другу фазу такмичења.

Екипа Партизана до сада је забележила само два тријумфа у Еврокупу, а један од њих био је управо против румунске екипе у Пиониру - 76:69. После тога црно-бели су савладали још само руски Красни октобар, такође у Београду.

Гостовање у Румунији свакако ће бити добра прилика да тренер Душко Вујошевић пружи шансу неком од играча који су до сада имали мању минутажу.
„За нас је овај меч без резултатског значаја, што не значи да ћемо тамо отићи са мањом жељом да одиграмо добро. За нас утакмица доста значи у склопу припреме за дуел против Будућности. Хоћемо да после тешког пораза у Задру смогнемо снаге и полако кренемо да се уздижемо. Будућност нам је важнија од сутрашњег меча", рекао је крилни играч Партизана Михајло Андрић.

Црно-бели су прошлог викенда у Задру били без суспендованог тренера Душка Вујошевића, који ће „паузирати" још два меча у регионалном такмичењу, ал ће моћи сутра да води тим у Румунији.

Како сви и најављују из табора црно-белих, време је да се екипа потпуно окрене регионалној лиги, једином такмичењу које има проходност ка Евролиги, а повратак у елиту је основни циљ Партизана.

Црно-бели ће после дуела са Асесофтом имати три дана да се опораве и спреме за утакмицу против Будућности која их очекује у недељу у хали Пионир.

Победа у том дербију екипу Душка Вујошевића оставила би у трци за пласман у плеј-оф Јадранске лиге, а евентуални пораз умногоме би закомпликовао ионако већ тешку ситуацију у којој се црно-бели налазе. Део те компликоване ситуације је константна потрага за плејмејкером, која практично траје још од летос. Засад, без конкретних резултата, а недавно је Вујошевић признао да сада није велики оптимиста кад је завршетак те потраге у питању.

Било како било, црно-бели морају врло брзо да се врате на победнички пут, јер ако те не ураде, сезона ће полако почети „им клизи из руку”.

Коментари / 0

Оставите коментар