Oslabljeni Partizan i oproštaj od Evrokupa

Trener crno-belih Duško Vujošević na put u Rumuniju poveo je nekompletnu ekipu, pošto na teren u Ploještiju neće istrčati lakše povređeni Saša Pavlović, Đorđe Gagić i Nikola Milutinov.

Košarka 17.12.2014 | 17:20
Oslabljeni Partizan i oproštaj od Evrokupa

Košarkaški šampion Srbije, ekipa Partizana, sutrašnjim gostovanjem rumunskom Asesoftu u Ploještiju završava ovosezonsku neuspešnu epizodu u Evrokupu, takmičenju koje je prethodnih put igrao u sezoni 1999/2000.

Trener crno-belih Duško Vujošević na put u Rumuniju poveo je nekompletnu ekipu, pošto na teren u Ploještiju neće istrčati lakše povređeni Saša Pavlović, Đorđe Gagić i Nikola Milutinov.

Kada se na to doda činjenica da odranije, takođe zbog povrede, pauzira Edo Murić, jasno je da će crno-beli ponovo morati da ulogu favorita prepuste domaćinu koji je već obezbedio plasman u drugu fazu takmičenja.

Ekipa Partizana do sada je zabeležila samo dva trijumfa u Evrokupu, a jedan od njih bio je upravo protiv rumunske ekipe u Pioniru - 76:69. Posle toga crno-beli su savladali još samo ruski Krasni oktobar, takođe u Beogradu.

Gostovanje u Rumuniji svakako će biti dobra prilika da trener Duško Vujošević pruži šansu nekom od igrača koji su do sada imali manju minutažu.
„Za nas je ovaj meč bez rezultatskog značaja, što ne znači da ćemo tamo otići sa manjom željom da odigramo dobro. Za nas utakmica dosta znači u sklopu pripreme za duel protiv Budućnosti. Hoćemo da posle teškog poraza u Zadru smognemo snage i polako krenemo da se uzdižemo. Budućnost nam je važnija od sutrašnjeg meča", rekao je krilni igrač Partizana Mihajlo Andrić.

Crno-beli su prošlog vikenda u Zadru bili bez suspendovanog trenera Duška Vujoševića, koji će „pauzirati" još dva meča u regionalnom takmičenju, al će moći sutra da vodi tim u Rumuniji.

Kako svi i najavljuju iz tabora crno-belih, vreme je da se ekipa potpuno okrene regionalnoj ligi, jedinom takmičenju koje ima prohodnost ka Evroligi, a povratak u elitu je osnovni cilj Partizana.

Crno-beli će posle duela sa Asesoftom imati tri dana da se oporave i spreme za utakmicu protiv Budućnosti koja ih očekuje u nedelju u hali Pionir.

Pobeda u tom derbiju ekipu Duška Vujoševića ostavila bi u trci za plasman u plej-of Jadranske lige, a eventualni poraz umnogome bi zakomplikovao ionako već tešku situaciju u kojoj se crno-beli nalaze. Deo te komplikovane situacije je konstantna potraga za plejmejkerom, koja praktično traje još od letos. Zasad, bez konkretnih rezultata, a nedavno je Vujošević priznao da sada nije veliki optimista kad je završetak te potrage u pitanju.

Bilo kako bilo, crno-beli moraju vrlo brzo da se vrate na pobednički put, jer ako te ne urade, sezona će polako početi „im klizi iz ruku”.

Komentari / 0

Ostavite komentar