Нови рекорд ''Краља'' - 176 голова у 2014.!

Фудбалери Реал Мадрида оборили су још један рекорд, и овога пута претекавши Барселону, пошто су постали шпански тим са највише голова у календарској години.

Фудбал 17.12.2014 | 20:20
Нови рекорд ''Краља'' - 176 голова у 2014.!

Екипа Карла Анчелотија пласирала се у финале Светског клупског првенства у Мароку, убедљивом победом на мексичким Крус Асулом (4:0).

'Краљевски' клуб је тако стигао до бројке од 176 датих голова у 2014. години, срушивши рекорд великог ривала из Каталоније од пре две сезоне, када су Лео Меси и другови 175 пута тресли мрежу ривала.

Такође, Реал је тријумфом против Мексиканаца стигао до 21. узастопног славља, чиме се примакао светском рекорду који је у власништву Коритибе (24).

Тим са Сантијаго Бернабеуа освојио је у години за нама Куп краља, Лигу шампиона и УЕФА Суперкуп Европе, а против Сан Лоренца или Окланда имаће прилику да постане и првак света, али и увећа свој голгетерски рекорд.

У Ла Лиги су просечно постизали 3,05 голова по дуелу (укупно 110), на девет мечева Купа 22 пута су тресли мрежу, док су Лиги шампиона били прецизни 37 пута на 13 сусрета (2,85 по мечу). На све то, два поготка постигли су у финалу Суперкупа Европе, један у шпанском Суперкупу и, за сада, четири на СКП у Мароку.

Када се сва такмичења саберу долази се до бројке од 176 погодака на 62 меча, илити просечно 2,84 за деведесет минуута.

Иако је цео тим одиграо феноменално у протеклих годину дана, а посебно од старта нове сезоне, некако се имена Кристијана Роналда, Гарета Бејла и Карима Бенземе намећу сама по себи када се погледају бројеви.

Најбољи играч света и капитен Португала, који игра нову сезону живота, преводи споменути трио са 56 голова – 38 у Ла лиги, 13 у Лиги шампиона (поставио рекорд елитног такмичења са укупно 17), три у Купу краља и два у Суперкупу Европе. Француски центарфор га прати са 28 погодака (17 у Ла лиги, осам у ЛШ, два у Купу и један на СКП), док је Бејл допринео рекорду са укупно 22 гола (15 у Ла Лиги, шест у Лиги шампиона и један у Купу).

Португалац, Велшанин и Француз постигли су 60,2% погодака свог тима!

Коментари / 0

Оставите коментар