Novi rekord ''Kralja'' - 176 golova u 2014.!

Fudbaleri Real Madrida oborili su još jedan rekord, i ovoga puta pretekavši Barselonu, pošto su postali španski tim sa najviše golova u kalendarskoj godini.

Fudbal 17.12.2014 | 20:20
Novi rekord ''Kralja'' - 176 golova u 2014.!

Ekipa Karla Ančelotija plasirala se u finale Svetskog klupskog prvenstva u Maroku, ubedljivom pobedom na meksičkim Krus Asulom (4:0).

'Kraljevski' klub je tako stigao do brojke od 176 datih golova u 2014. godini, srušivši rekord velikog rivala iz Katalonije od pre dve sezone, kada su Leo Mesi i drugovi 175 puta tresli mrežu rivala.

Takođe, Real je trijumfom protiv Meksikanaca stigao do 21. uzastopnog slavlja, čime se primakao svetskom rekordu koji je u vlasništvu Koritibe (24).

Tim sa Santijago Bernabeua osvojio je u godini za nama Kup kralja, Ligu šampiona i UEFA Superkup Evrope, a protiv San Lorenca ili Oklanda imaće priliku da postane i prvak sveta, ali i uveća svoj golgeterski rekord.

U La Ligi su prosečno postizali 3,05 golova po duelu (ukupno 110), na devet mečeva Kupa 22 puta su tresli mrežu, dok su Ligi šampiona bili precizni 37 puta na 13 susreta (2,85 po meču). Na sve to, dva pogotka postigli su u finalu Superkupa Evrope, jedan u španskom Superkupu i, za sada, četiri na SKP u Maroku.

Kada se sva takmičenja saberu dolazi se do brojke od 176 pogodaka na 62 meča, iliti prosečno 2,84 za devedeset minuuta.

Iako je ceo tim odigrao fenomenalno u proteklih godinu dana, a posebno od starta nove sezone, nekako se imena Kristijana Ronalda, Gareta Bejla i Karima Benzeme nameću sama po sebi kada se pogledaju brojevi.

Najbolji igrač sveta i kapiten Portugala, koji igra novu sezonu života, prevodi spomenuti trio sa 56 golova – 38 u La ligi, 13 u Ligi šampiona (postavio rekord elitnog takmičenja sa ukupno 17), tri u Kupu kralja i dva u Superkupu Evrope. Francuski centarfor ga prati sa 28 pogodaka (17 u La ligi, osam u LŠ, dva u Kupu i jedan na SKP), dok je Bejl doprineo rekordu sa ukupno 22 gola (15 u La Ligi, šest u Ligi šampiona i jedan u Kupu).

Portugalac, Velšanin i Francuz postigli su 60,2% pogodaka svog tima!

Komentari / 0

Ostavite komentar