''Делије'' условљавају подршку Терзићу!

Представници Севера на Скупштини клуба и даље су подељени када је у питању њихов наступ у недељу, али су све ближи да актуелним руководиоцима дају подршку, међутим под одређеним условима.

Фудбал 17.12.2014 | 17:40
''Делије'' условљавају подршку Терзићу!

У недељу, 21. децембра, биће одржана Скупштина ФК Црвена звезда, на којој би могло да буде бурно.

Међутим, како се седница приближава, све је извесније да ће она протећи мирно, без повишених тонова и озбиљне конфронтације између двадесеторице представника навијача, виђенијих Делија и в. д. генералног секретара клуба Звездана Терзића.

У данима за нама, тихо и мање тихо, говорило се о томе да су Делије незадовољне начином на који Терзић води клуб и да ће негодовати током седнице на којој би требало да буду усвојени резултати неславних избора за председника клуба, а на којима је Светозар Мијаиловић био једини кандидат и добио 196 гласова "за" од 3.843 оних с плаћеном чланарином, тј. правом гласа.

Делије су, иначе, биле за то да Петар Шкундрић постане председник, што се није догодило, али је повратак Мијаиловића у фотељу тренутно мањи проблем на њиховој релацији са Терзићем.

МОНДУ је потврђено да су се две стране среле најмање два пута у претходних неколико дана и да је, потом, део несугласица решен, а важан корак у том смислу Терзић је направио када је, верује се, убедио Драгана Џајића да прихвати да постане почасни председник клуба, након што је прилично тихо отишао из Љутице Богдана прошлог јуна (непосредно после УЕФА суспензије).

Џајић је, у овом тренутку, особа у коју најужи круг навијача са Севера има и највећу подршку, а пред Терзићем, уочи скидања "ве-деа" испред имена, стоји задатак да не само Делије, већ све чланове Скупштине увери да се његови интереси апсолутно поклапају са интересима клуба. На томе је ових дана радио знатно више него на решавању проблема анонимних писама, свестан да би у недељу требало да добије мандат да реши и тај проблем.

Али, ни Џајићев повратак, ни окупљање ветерана на стадиону, неће дати бланко подршку новој гарнитури руководилаца, бар када су Делије у питању, а припада им 20 од 150 мандата у Скупштини клуба.

Делије су и даље подељене када је у питању наступ на Скупштини и бирање реторике, а тренутно постоје они који једноставно нису задовољни актуелним стањем и они који су близу да прихвате ова кадровска решења, али под одређеним условима. МОНДО сазнаје да ће од Управе, Терзића пре свега, бити затражено да се обавеже да ниједан од петорице промовисаних клинаца, које је тренер Ненад Лалатовић афирмисао ове јесени, не буде продат бар наредне две године.

Ту се мисли на Михаила Ристића, Предрага Рајковића, Луку Јовића, Марка Грујића и Вукашина Јовановића! Међу њима постоји уверење да би њихова (пре)рана распродаја била контрапродуктивна и да клуб мора, како-тако, да сачека да они стасају, освоје трофеје и онда оду по знатно вишој цени од актуелне. Најрадикалнији ће, највероватније, пред Управу поставити и још један услов, победу у пролећној дербију.

Није немогуће да ће до недеље бити одржан још један, или више, састанака на којима ће представници Севера од челника затражити да чују како клуб планира да избегне нову суспензију УЕФА, а недавно је саопштено да Црвена звезда до марта мора да обезбеди око 14 милиона евра за сервисирање дугова према бившим играчима, тренерима, осталим клубовима. У оптицај долазе, донекле, и репрограми.

Тек тада, а после чврстих гаранција да је актуелна Управа способна да се избори са овим проблемима, навијачи ће стати иза групе људи која тренутно води клуб. Да ли су захтеви навијача нереални и како ће клуб на њих реаговати? Требало би да буде познато врло брзо...

Дакле, још је неизвесно какви ће тонови одјекивати под кровом Запада у недељу, када почне седница.

Из Статута...

"Клубом управљају чланови Клуба преко Скупштине као највишег органа Клуба и других органа које бира Скупштина Клуба", наведено је у Статуту ФК Црвена звезда.

Коментари / 0

Оставите коментар