''Delije'' uslovljavaju podršku Terziću!

Predstavnici Severa na Skupštini kluba i dalje su podeljeni kada je u pitanju njihov nastup u nedelju, ali su sve bliži da aktuelnim rukovodiocima daju podršku, međutim pod određenim uslovima.

Fudbal 17.12.2014 | 17:40
''Delije'' uslovljavaju podršku Terziću!

U nedelju, 21. decembra, biće održana Skupština FK Crvena zvezda, na kojoj bi moglo da bude burno.

Međutim, kako se sednica približava, sve je izvesnije da će ona proteći mirno, bez povišenih tonova i ozbiljne konfrontacije između dvadesetorice predstavnika navijača, viđenijih Delija i v. d. generalnog sekretara kluba Zvezdana Terzića.

U danima za nama, tiho i manje tiho, govorilo se o tome da su Delije nezadovoljne načinom na koji Terzić vodi klub i da će negodovati tokom sednice na kojoj bi trebalo da budu usvojeni rezultati neslavnih izbora za predsednika kluba, a na kojima je Svetozar Mijailović bio jedini kandidat i dobio 196 glasova "za" od 3.843 onih s plaćenom članarinom, tj. pravom glasa.

Delije su, inače, bile za to da Petar Škundrić postane predsednik, što se nije dogodilo, ali je povratak Mijailovića u fotelju trenutno manji problem na njihovoj relaciji sa Terzićem.

MONDU je potvrđeno da su se dve strane srele najmanje dva puta u prethodnih nekoliko dana i da je, potom, deo nesuglasica rešen, a važan korak u tom smislu Terzić je napravio kada je, veruje se, ubedio Dragana Džajića da prihvati da postane počasni predsednik kluba, nakon što je prilično tiho otišao iz Ljutice Bogdana prošlog juna (neposredno posle UEFA suspenzije).

Džajić je, u ovom trenutku, osoba u koju najuži krug navijača sa Severa ima i najveću podršku, a pred Terzićem, uoči skidanja "ve-dea" ispred imena, stoji zadatak da ne samo Delije, već sve članove Skupštine uveri da se njegovi interesi apsolutno poklapaju sa interesima kluba. Na tome je ovih dana radio znatno više nego na rešavanju problema anonimnih pisama, svestan da bi u nedelju trebalo da dobije mandat da reši i taj problem.

Ali, ni Džajićev povratak, ni okupljanje veterana na stadionu, neće dati blanko podršku novoj garnituri rukovodilaca, bar kada su Delije u pitanju, a pripada im 20 od 150 mandata u Skupštini kluba.

Delije su i dalje podeljene kada je u pitanju nastup na Skupštini i biranje retorike, a trenutno postoje oni koji jednostavno nisu zadovoljni aktuelnim stanjem i oni koji su blizu da prihvate ova kadrovska rešenja, ali pod određenim uslovima. MONDO saznaje da će od Uprave, Terzića pre svega, biti zatraženo da se obaveže da nijedan od petorice promovisanih klinaca, koje je trener Nenad Lalatović afirmisao ove jeseni, ne bude prodat bar naredne dve godine.

Tu se misli na Mihaila Ristića, Predraga Rajkovića, Luku Jovića, Marka Grujića i Vukašina Jovanovića! Među njima postoji uverenje da bi njihova (pre)rana rasprodaja bila kontraproduktivna i da klub mora, kako-tako, da sačeka da oni stasaju, osvoje trofeje i onda odu po znatno višoj ceni od aktuelne. Najradikalniji će, najverovatnije, pred Upravu postaviti i još jedan uslov, pobedu u prolećnoj derbiju.

Nije nemoguće da će do nedelje biti održan još jedan, ili više, sastanaka na kojima će predstavnici Severa od čelnika zatražiti da čuju kako klub planira da izbegne novu suspenziju UEFA, a nedavno je saopšteno da Crvena zvezda do marta mora da obezbedi oko 14 miliona evra za servisiranje dugova prema bivšim igračima, trenerima, ostalim klubovima. U opticaj dolaze, donekle, i reprogrami.

Tek tada, a posle čvrstih garancija da je aktuelna Uprava sposobna da se izbori sa ovim problemima, navijači će stati iza grupe ljudi koja trenutno vodi klub. Da li su zahtevi navijača nerealni i kako će klub na njih reagovati? Trebalo bi da bude poznato vrlo brzo...

Dakle, još je neizvesno kakvi će tonovi odjekivati pod krovom Zapada u nedelju, kada počne sednica.

Iz Statuta...

"Klubom upravljaju članovi Kluba preko Skupštine kao najvišeg organa Kluba i drugih organa koje bira Skupština Kluba", navedeno je u Statutu FK Crvena zvezda.

Komentari / 0

Ostavite komentar