Сале на клупи Реала?! Лијепо, али...

Александар Ђорђевић одбио је понуду из Пиреја пре него што је она и стигла, а сада је кандидат за тренера најтрофејнијег европског клуба.

Кошарка 17.12.2014 | 17:00
Сале на клупи Реала?! Лијепо, али...

Када је Олимпијакос ове јесени мењао тренера, један од главних кандидата био је селектор Србије Александар Ђорђевић.

Реаговао је муњевито, после првих вести из Пиреја и одбио сваку могућност да напусти клупу "орлова" и преузме троструког првака Европе. Захвалио се што се уопште нашао у кругу кандидата...

Није прошло много, а још трофејнији европски клуб почео је да размишља о њему, иначе свом бившем кошаркашу.

Реал Мадрид налази се у серији лоших резултата, због којих је тренер Пабло Ласо близу отказа. Билбао и Естудијантес победили су "краљевски клуб" у претходна два кола АЦБ лиге, па се Реал налази на трећем месту иза Барселоне и Уникахе.

Шпански медији наводе да ће челници клуба, уколико се разиђу са Ласом, прво звати Ђорђевића.

Хоће ли им "Сале Национале" одолети? Подсетимо се шта је рекао недавно...

"Не желим да због посла у клубу напустим другу најбољу репрезентацију на свету. Имајући у виду моје принципе и професионализам, таква опција је искључена. Остаћу лојалан Србији, јер сам то обећао. Било би заиста неодговорно са моје стране да прихватим понуду евролигаша, када треба мислити на Европско првенство. Не волим да остављам посао недовршеним, што би се догодило да сам прихватио понуду Олимпијакоса. Можда би неко изабрао другачије, али ја то не желим".

Коментари / 0

Оставите коментар