Sale na klupi Reala?! Lijepo, ali...

Aleksandar Đorđević odbio je ponudu iz Pireja pre nego što je ona i stigla, a sada je kandidat za trenera najtrofejnijeg evropskog kluba.

Košarka 17.12.2014 | 17:00
Sale na klupi Reala?! Lijepo, ali...

Kada je Olimpijakos ove jeseni menjao trenera, jedan od glavnih kandidata bio je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Reagovao je munjevito, posle prvih vesti iz Pireja i odbio svaku mogućnost da napusti klupu "orlova" i preuzme trostrukog prvaka Evrope. Zahvalio se što se uopšte našao u krugu kandidata...

Nije prošlo mnogo, a još trofejniji evropski klub počeo je da razmišlja o njemu, inače svom bivšem košarkašu.

Real Madrid nalazi se u seriji loših rezultata, zbog kojih je trener Pablo Laso blizu otkaza. Bilbao i Estudijantes pobedili su "kraljevski klub" u prethodna dva kola ACB lige, pa se Real nalazi na trećem mestu iza Barselone i Unikahe.

Španski mediji navode da će čelnici kluba, ukoliko se raziđu sa Lasom, prvo zvati Đorđevića.

Hoće li im "Sale Nacionale" odoleti? Podsetimo se šta je rekao nedavno...

"Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao. Bilo bi zaista neodgovorno sa moje strane da prihvatim ponudu evroligaša, kada treba misliti na Evropsko prvenstvo. Ne volim da ostavljam posao nedovršenim, što bi se dogodilo da sam prihvatio ponudu Olimpijakosa. Možda bi neko izabrao drugačije, ali ja to ne želim".

Komentari / 0

Ostavite komentar