Ухапшен Премијер Хамдија Липовача

Припадници Федералне управе полиције ухапсили су премијера Унско-санског кантона Хамдију Липовачу.

Босна и Херцеговина 17.12.2014 | 10:37
Ухапшен Премијер Хамдија Липовача

Како је рекао портпарол кантоналног тужилаштва Аднан Тулић, Липовача се терети за злоупотребу службеног положаја и овлаштења, а слободе је лишен у акцији припадника Федералне управе полиције (ФУП).

Хамдија Липовача ухапшен је јутрос у Бихаћу у породичној кући, након чега је у пратњи полиције доведен у зграду кантоналне владе гдје је у току претрес службених просторија.

Полиција врши претресе на више локација на подручју Бихаћа, потврдио је портпарол кантоналног МУП-а Але Шиљдедић.

Шиљдедић је рекао да Министарство унутрашњих послова Унско-санског кантона, односно локална полиција није учествовала у акцији лишења слободе Хамдије Липоваче те да је случај у надлежности ФУП-а.

"Ми нисмо укључени у операцију тако да не знамо појединости, али можемо потврдити да је информација тачна", рекао је Шиљдедић.

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

ацо

17.12.2014 10:16

Ако бог да ускоро ће бити слично али полиција претреса на локалитету Лакташа,Бања Луке,Београда,.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

17.12.2014 10:16

Ја кад ли ће неко ухапсити нашег бају великог,Боже мој,он је учинио више лоповија него сви ови што их повремено хапсе заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаки

17.12.2014 10:17

И то бас оног који није хтио на протестима да даде власти и сидје са премијерске столице у Том реону.Па било му зао оставит све те силне кантоналне новце,Дј.... покваренииии.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фарса

17.12.2014 10:31

јос једна политицка фарса. Воља за обрацуном против корупције и криминала изгледа другације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подвали и скрени пажњу са себе

17.12.2014 10:37

Бојим се да се ради о политичким обрачунима. Нисам никад чуо за никакву аферу везану за овог Липовачу. Шта му приписују?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ентитети

17.12.2014 10:59

у вецем ентитету се бар несто покусава урадити по питању корупцијие и криминала док у мањем ипак је Миле главни Баја :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

симболика

17.12.2014 11:04

на дан када папци продани бирају и издају народ,ово се десава упозорење висе од симболике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

17.12.2014 11:12

Ево онима који кукају да се хапсе само Срби - видите да криминалци и убице немају ни вјеру ни нацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

17.12.2014 11:26

ПЛАКО НАРОДЕ НИСМО БКЛИ НА УЛИЦИ ЗАБОРАВИЛИ СУ СНАГУ НАРОДА И УЛИЦЕ ЗАТО СУ БАХАТИ А У ФБИХ НАРОД ЈЕ ТО ПОКАЗАО И ПЛАСЕ СЕ И ЗАТО ТРУДЕ СЕ КОЛИКО ТОЛИКО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

17.12.2014 11:48

не знам шта се сви ложе на ово хапшење, многи су до сада званичници ухапшени посебно из Федерације па кога је то суд осудио? НИКОГА. Сви су били у истражном притвору мјесец или мање и сви су на крају пуштени. Лијановићи, Бахиљ, Чаушевић прије тога се судило Неџаду Бранковићу, Едхему Бичакчићу, Драгану Човићу. ПРЕДСТАВА ЗА ШИРОКЕ НАРОДНЕ МАСЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Код нас за сада ништа

17.12.2014 12:11

Док је код нас у правосуђу осовина Лепир - Бајић - Селман - Тегелтија неће бити борбе против криминала И корупције јер је нажалост они углавном И штите... Дошли су на положаје као подобниа не стручни кадрови И сада се "одужују" онима који су их поставили а знамо да је 50 % привредног криминала под патронатом политичара... Али народ је наżалост на изборима томе индиректно дао подршку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберка

17.12.2014 12:43

Хамдија је био у бијељини на инаугурацији новог епископа Хризостома и дао велику донацију, 200 000,00 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адво-кат

17.12.2014 12:43

Немојте се љутити, али једина озбиљна полицијска организација у БиХ је Федерална управа полиције. Имам неких пословних веза са полицијом јер сам адвокат то је невјератно какав је то професионализам. Само погледајте њихову Специјалну Полицијску Јединицу. Убједљиво најквалитетнија у БиХ ко се имало разумије у оружје и у специјалистичку опрему јасно је да је то и два нивоа изнад МУП-а РС и СИПА-е. Зато имам потпуно увјерење да је добро и темељито урађена истрага јер је радио ФУП. Поздрав из И. Сарајева

ОДГОВОРИТЕ
Name

хасиб

17.12.2014 13:05

А гдје му је министар Здравства Амир Муриц мајку му јебе и све остало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руле

17.12.2014 13:08

Мурица исто стрпати у затвор он је најгори гад у кантона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

17.12.2014 13:16

Дај болан, пренесите то хапшење и у Лакташе, Б. Луку па и шире, шта ради тузилаштво што једном не крене и у Републику Српску да хапси криминалце политичаре. Мозда их и нема, мозда су дрзаву покрали сиромаси да се обогате. Дај једном почните радити, ХАЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херц

17.12.2014 13:19

свака част моја милицијо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х.Елкасовиц

17.12.2014 14:09

Липовача је, јавља репортер БХРТ-а, приведен из породичне куће у Бихаћу. Наш извјештач наводи да је у току претрес у згради кантоналне Владе, али и на још неколико локација на подручју Бихаћа. Акција је проведена по налогу Кантоналног тужилаштва Бихаћ. Липовач је, према наводима репортера БХРТ-а, осумњичен за више кривичних дјела злоупотребе положаја и овласти, затим проневјеру средстава. Протеклих су дана интензивиране истражне радње о околностима у којима је градјен Сппртско-рекреативни центар Стенс у Бихаћу, Градски трг у Бихаћу, затим истражују се увјети под којим је Опћина Бихаћ отписала више стотина хиљада марака камата Балканинвестмент банци, као и приватизацији Уна-банке, те још неки други послови. Локални медији тврде да су инкриминирана дјела почињена у случају спортско-реакреационог центра Стенс у Бихаћу. Ради се о пријави о наводно почињеном кривичном дјелу Хамдије Липоваче и А. Г. из Бихаћа, власника грађевинске фирме која је затворена, а због постојања основа сумње да је Липовача починио злоупотребу положаја или овлаштења и кривотворење службене исправе, а у вези са кривичним дјелом обмана при добивању кредита или друге погодности. А. Г. је осумњичен да је починио обману при добивању кредита или друге погодности и кривотворење службене исправе, по Кривичном закону ФБиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хазим

17.12.2014 14:22

Немојте коментирати ако ниста незнате о Хамдији Липоваци. Хамдија је бихацки Миле Ронхилл. Надобудан, дрзак, безобрзан и дуго времена је зарио и палио. У вријеме његове владавине урадио је пар пројеката. Прво је преуредио центар Бихаца, сто изгледа добро медјутим оставио је опстини велики дуг далеко веци од реалних троскова. На игралисту СТЕНС је урадио пројекат нових терена са својим јаром, који има градјевинску фирму. На крају пројетка је фалила једна трибина, а уредно је исплацен уговор. Исплацено им је велика свота за одводне цијеви испод терена. Комисија је досла с багерима ископала ... нигдје цијеви. Схоканто. Прије тога одрадио је пјасацки мост у Бихацу. Упоредо стим Хамдија и главни изодјац радова купили су куце са апартманима на мору у истој улици мислим да је ријец о Пагу. То је само дјелиц. До сада је био застицен од Лагумдзије и Милетовог цовјека у СИПИ. Нисам споменуо хотел у Бихацу који су мало разбили демостранти на прољеце. На yоутубу имате емисију тв мрезе гдје је доста тога разоткривено а ту прицу зна сваки слуцајни пролазник кроз Бихац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цазинска крајина

17.12.2014 14:41

ЗА подвали и скрени пажњу са себе ... НЕМАШ ТИ ПОЈМА ШТА ЈЕ И КО ЈЕ ХАМДИЈА ЛИПОВАЧА!! зато, боље не коментирај оно о чему ниси упућен ;) тај ти је на само једном "послу" успио оштетит буџет за преко милион марака.... а на власти је скоро десет година, па ти сад рачунај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

17.12.2014 16:21

тако треба види како их цисте у федерацији а код нас ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамо

17.12.2014 16:37

Амир Муриц је већи лопов од Липоваце . Запослио је и тетка и брата а сад му је брат заражен и полако труне има бога а жена му се јебе по Цазин у са сваким

ОДГОВОРИТЕ
Name

касим

17.12.2014 16:43

Мурица министра стрпати у цорку то је највећи коњ сто је икад бијо на овој земљи доћи ће и њему крај њега ће жена прва средити зато јер ина паметног љубавника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Добој

17.12.2014 16:58

А шта чисте???За ЛИЈАНОВИЋА је доказано да је увозио месо без валидних папира,да је својим присталицама давао донације.и да ли осуђен?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

17.12.2014 17:11

Овдје вецина коментара из УСК-а и вецина се несто одусевљава са Липовацом и његовим хапсењем.Да Бог да да је ово правно поткрепљиво, да Бог да , а да је Липоваца једина рак рана тог краја.Липоваца је досао прије 4 године на тој позицији и засада је једини који је толико се и задрзао.Мафијас ?? показат це се и доказати алии дубиоза од 215 милиона прије њега , није његових руку дјело.СДА сада зели све оно сто је било лосе да прписе Липоваци и СДП-у.Ово ми лици на онај љихави хрватски ХДЗ и Карамарка који скаце на МИлановица да је све упрпастио а сви знају да је ХДЗ попљцкао, продао, растјерао, обесправио и раскуцио Хрватску, тако и СДА унистио све зиво и сада главни кривац Липоваца е моји крајисници како лако падате и како лако примате јефтине политицке игре.За Липовацу се знало јос прије 3 мјесеца да це се хапсити , у кафани се тако говорило сјецам се као јуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

17.12.2014 17:16

Оде Липоваца а Мурица сте заборавили

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

17.12.2014 17:50

ДОЋЕ ВРИЈЕМЕ АКО БОГ ДА ДА ПОЛИЦИЈА ХАПСИ И НАШЕГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПАВИЋА, ТЕК ЋЕ СЕ ОНДА ВИДЈЕТИ РАЗМЈЕРЕ ПЉАЧКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

цазин

17.12.2014 18:36

пао СДП на изборима оде у хапс и Хамдија.Аферим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Благо нама

17.12.2014 21:14

Е народе, ма којег града или дрзаве био. Повика на вука а лисице месо једу. Не дај да народ зиви, затри све сто ваља. Липоваца и као цовјек и као политицар има највеце оцјене и у Босни, и у окрузењу, и на истоку и западу. Упропастили смо све нерадом па нам крив свако. Бахатост полиције ција год да је страсно је. Имате ли ви дусу и дјецу...Има ли нацина да то другације уради... Срамота за цитав Балкан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

17.12.2014 23:14

Ко то каже ко то лаже 'На западу ништа ново'. Има има, иде иде, 'санадеризација' кренула са запада, прешла Уну... стати неће. А и треба да иде са запада јер тамо на западном дијелу преко Уне столовао је и тај Санадер, који више не столује. Тако и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

федерација

18.12.2014 01:00

Липоваца има пуно некретнина а Муриц само тражи миту од народа тај није никад човјек био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српска

18.12.2014 07:06

Е мој земљаце такви као Липоваца и Муриц су најгори зато Муриц бјежи по Цазину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаран

18.12.2014 08:00

Бјежи од срамоте Муриц ... И то нам је министар здравства!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рики

18.12.2014 08:10

Бјежи министре Мурицу из државе доста нам је тешког живота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајо

18.12.2014 08:43

Гдје је Муриц купио диплому то га питајте, да није на пијаци била на распродаји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гале

18.12.2014 09:02

Муриц купио диплому код Кинеза, била по једну марку.

ОДГОВОРИТЕ