Дуг мијења законе

У Српској је у плану измјена Закона о здравственој заштити и Закона о здравственом осигурању, да би била смањена дуговања и побољшана наплата доприноса у здравственим установама, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић.

Република Српска 17.12.2014 | 09:45
Дуг мијења законе

Богданић је нагласио да већина здравствених установа има хроничне проблеме са наплатом доприноса и дуговањима која су настала по том основу.

"Свјесни смо проблема које имају здравствене установе и мораћемо пронаћи рјешење, а за то су неопходни нови законски оквири", рекао је Богданић за "Глас Српске".

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић каже да су пред измјену законске регулативе представници синдиката имали припремни састанак са министром здравља и директором Фонда здравственог осигирања Дарком Томашем.

"Приоритет Владе Републике Српске мора да буде изналажење рјешења за проблеме са неплаћањем доприноса за здравствено и пензијско осигурање", рекла је Мишићева.

Према подацима Пореске управе Републике Српске, на крају прошлог мјесеца дугове су имале готово све болнице и домови здравља.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ацо

17.12.2014 08:51

Све приватизовати,и проблем је ријешен.Вишак радника(око 70) да исплати онај којих је и примио,тј политички директори.Ма мислим да ту лијека нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постено

17.12.2014 10:42

Само будала не зна да се здраствено осигурање не мозе финансирати од производних радника, а који уплацују најминималнији проценат по закону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

17.12.2014 14:13

има лијека...увести еутаназију за сва лица са хроницним болестима,повецати стопу за здравство на 45% и све це бити боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

18.12.2014 17:59

БОГДАНИЦ "ПОТРОШИО" ГРАНУЛИЦА, ПА ПОКУСАВА НЕСТО СМУЉАТИ СА МИСИЋКОМ, КОЈА НЕМА ЛЕГИТИМИТЕТ ДА ПРИЦА О ЗДРАВСТВУ... НА ЖАЛОСТ МИШИЋКЕ, БОГДАНИЋ О РЕФОРМАМА МОРА ПРЕГОВАРАТИ СА УНИЈОМ СИНДИКАТА У ЗДРАВСТВУ ИЛИ ЦЕ ЦИТАВА РЕПУБЛИКА БИТИ КАО КАСИНДОЛСКА БОЛНИЦА

ОДГОВОРИТЕ