Dug mijenja zakone

U Srpskoj je u planu izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o zdravstvenom osiguranju, da bi bila smanjena dugovanja i poboljšana naplata doprinosa u zdravstvenim ustanovama, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić.

Republika Srpska 17.12.2014 | 09:45
Dug mijenja zakone

Bogdanić je naglasio da većina zdravstvenih ustanova ima hronične probleme sa naplatom doprinosa i dugovanjima koja su nastala po tom osnovu.

"Svjesni smo problema koje imaju zdravstvene ustanove i moraćemo pronaći rješenje, a za to su neophodni novi zakonski okviri", rekao je Bogdanić za "Glas Srpske".

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić kaže da su pred izmjenu zakonske regulative predstavnici sindikata imali pripremni sastanak sa ministrom zdravlja i direktorom Fonda zdravstvenog osigiranja Darkom Tomašem.

"Prioritet Vlade Republike Srpske mora da bude iznalaženje rješenja za probleme sa neplaćanjem doprinosa za zdravstveno i penzijsko osiguranje", rekla je Mišićeva.

Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, na kraju prošlog mjeseca dugove su imale gotovo sve bolnice i domovi zdravlja.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

aco

17.12.2014 08:51

Sve privatizovati,i problem je riješen.Višak radnika(oko 70) da isplati onaj kojih je i primio,tj politički direktori.Ma mislim da tu lijeka nema.

ODGOVORITE
Name

posteno

17.12.2014 10:42

Samo budala ne zna da se zdrastveno osiguranje ne moze finansirati od proizvodnih radnika, a koji uplacuju najminimalniji procenat po zakonu.

ODGOVORITE
Name

Milenko

17.12.2014 14:13

ima lijeka...uvesti eutanaziju za sva lica sa hronicnim bolestima,povecati stopu za zdravstvo na 45% i sve ce biti bolje.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

18.12.2014 17:59

BOGDANIC "POTROŠIO" GRANULICA, PA POKUSAVA NESTO SMULJATI SA MISIĆKOM, KOJA NEMA LEGITIMITET DA PRICA O ZDRAVSTVU... NA ŽALOST MIŠIĆKE, BOGDANIĆ O REFORMAMA MORA PREGOVARATI SA UNIJOM SINDIKATA U ZDRAVSTVU ILI CE CITAVA REPUBLIKA BITI KAO KASINDOLSKA BOLNICA

ODGOVORITE