И Лацио би Настасића, али...

Сити вољан да пусти српског интернационалца, али не и да на њему изгуби велики новац. А платио га је папрено.

Фудбал 17.12.2014 | 09:20
И Лацио би Настасића, али...

Неколико је већ месеци Матија Настасић принуђен да трпи својеврстан острацизам Мануела Пелегринија, који никако не види српског штопера у тиму Манчестер Ситија. Али Настасић и даље има велики број поштовалаца у Серији А у којој је оставио веома добар утисак носећи дрес Фјорентине. После Јувентуса и Интера, интересовање за српског репрезентативца је показао и Лацио.

Газета дело спорт наиме пише да су председник небеско-плавих Клаудио Лотито и спортски директор Игли Таре искористили указивање гостопримства фудбалерима Ситија током боравка у Риму -а све поводом утакмице Лиге шампиона са Ромом - да започну преговоре о евентуалном доласку Настасића на позајмицу у јануару. Са правом на откуп играчевог уговора током лета наравно.

Лотито и Таре се уздају у веома добре односе са Грађанима који су успостављени током преговора о трансферу Александра Коларова из Лација у Сити. Потрвду су добили током прошле недеље када су дочекани у Формелу као род рођени. Али препрека за долазак Настасића је цена трансфера - Матија је коштао Сити 17.000.000 евра (12.000.000 у кешу плус Савић који је вреднован 5.000.000 евра) и Грађани нису спремни, барем за сада, да га пусте за мање од 12.000.000.

Лотито је спреман да понуди од 6.000.000 до 8.000.000 евра, тако да разлика у траженој и понуђеној цени може да буде непремостива брана. Зато у Лацију инсистирају на позајмици са правом откупа. Наиме, са Настасићем у последњој линији шансе да Лацио стигне до треће позиције у првенству значајно би порасле, а пласман у Лигу шампиона сам по себи италијанским клубовима гарантује приход од барем 30.000.000 евра које доносе врло издашно плаћена ТВ права.

Лацио би тако дошао до неопходног кеша, а Настасић до клуба у којем га цене... Само још да Сити одговори потврдно.

Коментари / 0

Оставите коментар