I Lacio bi Nastasića, ali...

Siti voljan da pusti srpskog internacionalca, ali ne i da na njemu izgubi veliki novac. A platio ga je papreno.

Fudbal 17.12.2014 | 09:20
I Lacio bi Nastasića, ali...

Nekoliko je već meseci Matija Nastasić prinuđen da trpi svojevrstan ostracizam Manuela Pelegrinija, koji nikako ne vidi srpskog štopera u timu Mančester Sitija. Ali Nastasić i dalje ima veliki broj poštovalaca u Seriji A u kojoj je ostavio veoma dobar utisak noseći dres Fjorentine. Posle Juventusa i Intera, interesovanje za srpskog reprezentativca je pokazao i Lacio.

Gazeta delo sport naime piše da su predsednik nebesko-plavih Klaudio Lotito i sportski direktor Igli Tare iskoristili ukazivanje gostoprimstva fudbalerima Sitija tokom boravka u Rimu -a sve povodom utakmice Lige šampiona sa Romom - da započnu pregovore o eventualnom dolasku Nastasića na pozajmicu u januaru. Sa pravom na otkup igračevog ugovora tokom leta naravno.

Lotito i Tare se uzdaju u veoma dobre odnose sa Građanima koji su uspostavljeni tokom pregovora o transferu Aleksandra Kolarova iz Lacija u Siti. Potrvdu su dobili tokom prošle nedelje kada su dočekani u Formelu kao rod rođeni. Ali prepreka za dolazak Nastasića je cena transfera - Matija je koštao Siti 17.000.000 evra (12.000.000 u kešu plus Savić koji je vrednovan 5.000.000 evra) i Građani nisu spremni, barem za sada, da ga puste za manje od 12.000.000.

Lotito je spreman da ponudi od 6.000.000 do 8.000.000 evra, tako da razlika u traženoj i ponuđenoj ceni može da bude nepremostiva brana. Zato u Laciju insistiraju na pozajmici sa pravom otkupa. Naime, sa Nastasićem u poslednjoj liniji šanse da Lacio stigne do treće pozicije u prvenstvu značajno bi porasle, a plasman u Ligu šampiona sam po sebi italijanskim klubovima garantuje prihod od barem 30.000.000 evra koje donose vrlo izdašno plaćena TV prava.

Lacio bi tako došao do neophodnog keša, a Nastasić do kluba u kojem ga cene... Samo još da Siti odgovori potvrdno.

Komentari / 0

Ostavite komentar