Тотенхем игра до краја! Али баш!

Кристијан Ериксен, херој Певаца, донео им две победе у последњим моментима.

Фудбал 17.12.2014 | 08:20
Тотенхем игра до краја! Али баш!

Иако Тотенхем није баш у врху Премијер лиге, један податак могао би да радује њихове навијаче. Наиме, они су у последњих десет минута утакмица постигли пет голова, од којих је сваки донео њиховом тиму победу.

Јунак два од четири таква тријумфа је Кристијан Ериксен. Он је извојевао победу за викенд у дуелу са Свонсијем поготком из 88. минута, као и на утакмици са Халом крајем новембра, када му је у 90. минуту асистирао помало заборављени Арон Ленон.

Примети се колико су та два његова гола слична. Десница по земљи у голманов десни угао, малтене неодбрањиво.

Други јунак поред Данца је дефинитивно млада нада Хари Кејн, пошто је он донео преокрет против Астон Виле у трећем мечу у ком је Тотенхем извојевао победу у последњим минутима. Мора се напоменути да је његовом јунаштву са тог меча допринео и живи зид и лоше постављени Бред Гузан, али то не умањује значај овог играча у Тотенхемовом походу на европски фудбал наредне сезоне. Први гол за Спурсе на том мечу постигао је Насер Чадли у 84. минуту.

А сви се сећамо и првог гола у овој сезони када је Ерик Дајер својеручно заслужан за победу над Вест Хемом поготком који је постигао у трећем минуту судијске надокнаде.

Да ових голова није било, Певци би уместо на седмом месту биле на деоби 16. са Кристал Паласом и Барнлијем, па би шансе Покетинове екипе за пласман у Лигу шампиона буквално биле равне нули.

Критеријуми за овакво бодовање су јасни. Уколико је до последњих десет минута било нерешено, а неко постигне погодак, уписују се два бода на листи, док се за потпуни преокрет добијају три. Таква је била утакмица са Астон Вилом.

На другом месту по налази се Арсенал са шест, Манчестер Сити је узео пет, док су Барнли, Ливерпул, Манчестер јунајтед и Сандерленд узели по два бода у последњим минутима.

Очигледно је да Покетино зна како да натера свој тим да се бори до самог краја, а није му страно ни да тотално убоде са изменом коју направи, јер је на утакмици са Астон Вилом јунак Кејн ушао у игру у другом полувремену, а то исто се догодило са асистентом за победнички гол на мечу са Халом, када је Арон Ленон ушао у 59. минуту. Бивши тренер Саутемптона је на тај начин директно заслужан за четири освојена бода.

Коментари / 0

Оставите коментар