Totenhem igra do kraja! Ali baš!

Kristijan Eriksen, heroj Pevaca, doneo im dve pobede u poslednjim momentima.

Fudbal 17.12.2014 | 08:20
Totenhem igra do kraja! Ali baš!

Iako Totenhem nije baš u vrhu Premijer lige, jedan podatak mogao bi da raduje njihove navijače. Naime, oni su u poslednjih deset minuta utakmica postigli pet golova, od kojih je svaki doneo njihovom timu pobedu.

Junak dva od četiri takva trijumfa je Kristijan Eriksen. On je izvojevao pobedu za vikend u duelu sa Svonsijem pogotkom iz 88. minuta, kao i na utakmici sa Halom krajem novembra, kada mu je u 90. minutu asistirao pomalo zaboravljeni Aron Lenon.

Primeti se koliko su ta dva njegova gola slična. Desnica po zemlji u golmanov desni ugao, maltene neodbranjivo.

Drugi junak pored Danca je definitivno mlada nada Hari Kejn, pošto je on doneo preokret protiv Aston Vile u trećem meču u kom je Totenhem izvojevao pobedu u poslednjim minutima. Mora se napomenuti da je njegovom junaštvu sa tog meča doprineo i živi zid i loše postavljeni Bred Guzan, ali to ne umanjuje značaj ovog igrača u Totenhemovom pohodu na evropski fudbal naredne sezone. Prvi gol za Spurse na tom meču postigao je Naser Čadli u 84. minutu.

A svi se sećamo i prvog gola u ovoj sezoni kada je Erik Dajer svojeručno zaslužan za pobedu nad Vest Hemom pogotkom koji je postigao u trećem minutu sudijske nadoknade.

Da ovih golova nije bilo, Pevci bi umesto na sedmom mestu bile na deobi 16. sa Kristal Palasom i Barnlijem, pa bi šanse Poketinove ekipe za plasman u Ligu šampiona bukvalno bile ravne nuli.

Kriterijumi za ovakvo bodovanje su jasni. Ukoliko je do poslednjih deset minuta bilo nerešeno, a neko postigne pogodak, upisuju se dva boda na listi, dok se za potpuni preokret dobijaju tri. Takva je bila utakmica sa Aston Vilom.

Na drugom mestu po nalazi se Arsenal sa šest, Mančester Siti je uzeo pet, dok su Barnli, Liverpul, Mančester junajted i Sanderlend uzeli po dva boda u poslednjim minutima.

Očigledno je da Poketino zna kako da natera svoj tim da se bori do samog kraja, a nije mu strano ni da totalno ubode sa izmenom koju napravi, jer je na utakmici sa Aston Vilom junak Kejn ušao u igru u drugom poluvremenu, a to isto se dogodilo sa asistentom za pobednički gol na meču sa Halom, kada je Aron Lenon ušao u 59. minutu. Bivši trener Sautemptona je na taj način direktno zaslužan za četiri osvojena boda.

Komentari / 0

Ostavite komentar