Видео: Највећа тениска лудила у 2014.!

Тенис је миран спорт у којем су инциденти права реткост, али бурних реакција ипак има.

Тенис 17.12.2014 | 14:40
Видео: Највећа тениска лудила у 2014.!

Свађе са судијама, бацање рекета, бес на себе због сопствених грешака, али и љутња на ривале...

Портал ЕСПН одабрао је десет најзанимљивијих сличних ексцеса у 2014. години. На врху је, што се и очекивало, Италијан Фабио Фоњини, који је претио судију Лајанију, у Мадриду, а то није једини његов инцидент у сезони за нама.

На мечу у Хамбурху увредио је нашег Филипа Крајиновића, показао је публици средњи прст у Шангају, а на Вимблдону је кажњен са 27.500 долара због ломљења рекета. Ипак, свађа са Лајанијем надмашује све:

На другом месту је сукоб између Стана Вавринке и Федерерове супруге Мирке на завршном турниру у Лондону.

Швајцарски тенисер био је видно изнервиран приликом резултата 5:5 и 40:40 у трећем сету, а уз коментар „не пре сервиса“ кренуо је чак и ка трибинама. У том тренутку га је зауставио главни судија Седрик Мурије, а на снимку Телеграфа чује се да женски глас из публике добацује: „Плачљивко“.

Федерер и Вавринка изгладили су неспоразум и заједно освојили Дејвис куп.

На трећем месту је Енди Мари, који је на турниру у Мајамију бурно протестовао код судије након што је Новак Ђоковић прешао рекетом мрежу приликом волеја.

Мари је био веома љут, био је у праву, а ЕСПН закључује причу на следећи начин: “Ђоковић, који је познат као играч који даје поене ривалима када то ситуација захтева, рекао је после меча да није знао за то правило“.

Марија Шарапова заузела је четврто место ружним гестом према Ани Ивановић на турниру у Синсинатију.

Почетком трећег сета, после другог поена у другом гему, српској тенисерки се слошило, а на лекарском тајм ауту измерен јој је и крвни притисак.

Рускиња је на све то гледала са неодобравањем очигледно мислећи да Ана глуми или претерује, а када је Ивановићева у осмом гему по други пут вратила брејк заостатка, за резултат 4:4, Шарапова је показивала на место на руци где се притисак мери, а са усана јој се јасно може прочитати: “Измерите јој крвни притисак“.

Серена Вилијамс супериорна је у женском тенису, али има дана и када јој не иде – тако је после губитка првог сета од Каролине Вознијацки поломила рекет. После, када је преокренула, Серена је то ломљење рекета назвала “легендарним“.

У топ 10 још се налазе Доналд Јанг, који се свађао са судијом на челенџеру у Талахасију, затим Томаш Бердих у расправи са судијом на УС опену, као и Сара Ерани, која се такође жалила код судије.

Девети је Беноа Пер због негативних коментара о Вимблдону, а на десетом месту је Каролина Вознијацки и расправа са судијом на мечу са Шараповом у Сингапуру.

Коментари / 0

Оставите коментар