Video: Najveća teniska ludila u 2014.!

Tenis je miran sport u kojem su incidenti prava retkost, ali burnih reakcija ipak ima.

Tenis 17.12.2014 | 14:40
Video: Najveća teniska ludila u 2014.!

Svađe sa sudijama, bacanje reketa, bes na sebe zbog sopstvenih grešaka, ali i ljutnja na rivale...

Portal ESPN odabrao je deset najzanimljivijih sličnih ekscesa u 2014. godini. Na vrhu je, što se i očekivalo, Italijan Fabio Fonjini, koji je pretio sudiju Lajaniju, u Madridu, a to nije jedini njegov incident u sezoni za nama.

Na meču u Hamburhu uvredio je našeg Filipa Krajinovića, pokazao je publici srednji prst u Šangaju, a na Vimbldonu je kažnjen sa 27.500 dolara zbog lomljenja reketa. Ipak, svađa sa Lajanijem nadmašuje sve:

Na drugom mestu je sukob između Stana Vavrinke i Federerove supruge Mirke na završnom turniru u Londonu.

Švajcarski teniser bio je vidno iznerviran prilikom rezultata 5:5 i 40:40 u trećem setu, a uz komentar „ne pre servisa“ krenuo je čak i ka tribinama. U tom trenutku ga je zaustavio glavni sudija Sedrik Murije, a na snimku Telegrafa čuje se da ženski glas iz publike dobacuje: „Plačljivko“.

Federer i Vavrinka izgladili su nesporazum i zajedno osvojili Dejvis kup.

Na trećem mestu je Endi Mari, koji je na turniru u Majamiju burno protestovao kod sudije nakon što je Novak Đoković prešao reketom mrežu prilikom voleja.

Mari je bio veoma ljut, bio je u pravu, a ESPN zaključuje priču na sledeći način: “Đoković, koji je poznat kao igrač koji daje poene rivalima kada to situacija zahteva, rekao je posle meča da nije znao za to pravilo“.

Marija Šarapova zauzela je četvrto mesto ružnim gestom prema Ani Ivanović na turniru u Sinsinatiju.

Početkom trećeg seta, posle drugog poena u drugom gemu, srpskoj teniserki se slošilo, a na lekarskom tajm autu izmeren joj je i krvni pritisak.

Ruskinja je na sve to gledala sa neodobravanjem očigledno misleći da Ana glumi ili preteruje, a kada je Ivanovićeva u osmom gemu po drugi put vratila brejk zaostatka, za rezultat 4:4, Šarapova je pokazivala na mesto na ruci gde se pritisak meri, a sa usana joj se jasno može pročitati: “Izmerite joj krvni pritisak“.

Serena Vilijams superiorna je u ženskom tenisu, ali ima dana i kada joj ne ide – tako je posle gubitka prvog seta od Karoline Voznijacki polomila reket. Posle, kada je preokrenula, Serena je to lomljenje reketa nazvala “legendarnim“.

U top 10 još se nalaze Donald Jang, koji se svađao sa sudijom na čelendžeru u Talahasiju, zatim Tomaš Berdih u raspravi sa sudijom na US openu, kao i Sara Erani, koja se takođe žalila kod sudije.

Deveti je Benoa Per zbog negativnih komentara o Vimbldonu, a na desetom mestu je Karolina Voznijacki i rasprava sa sudijom na meču sa Šarapovom u Singapuru.

Komentari / 0

Ostavite komentar