ЛШ: Партизан на старту са Југом

Ватерполисти Партизана почињу у среду наступ у Лиги шампиона, а на овосезонском дебију очекује их дерби са дубровачким Југом.

Остали спортови 16.12.2014 | 22:00
ЛШ: Партизан на старту са Југом

Црно-бели због високог ризика нису играли меч првог кола са турском Галатасараје, док је Југ славио у Берлину против Шпандауа 9:8.

"Судариће се два клуба која су исписала историју. Надам се да ће и овог пута наш дуел бити неизвестан и занимљив. Надам се да ћемо успети да пружимо максимум, да их и те како забринемо и да покушамо да ЛШ отворимо победом", рекао је Владимир Вујасиновић.

Црно-бели се опет ослањају на младе снаге, док је Југ поред Приморја и Солнока међу фаворитима у групи Б, за пролаз у плеј-оф ЛШ.

"Те три екипе су формиране да освајају трофеје. Као што сам рекао на почетку сезоне, наш циљ је да млади играчи што више ојачају за наредну годину. Али, ми тренирамо да побеђујемо. Реално су сада испред нас, али се овде нико није наиграо. У Триглав лиги се видело да играмо боље против јаких екипа, да смо због младости склони осцилацијама и да смо опасни код куће. Зато и тражимо шансу на Бањици", рекао је тренер Партизана за "Новости".

Вујасиновић је издвојио чак деветорицу играча Југа када је анализирао њихову екипу.

"Одлична су екипа. Ту су Бошковић, Марковић, Обрадовић, Бушље, сјајни центри Добуд и Канађанин Бикари. У нападу су веома опасни и Црногорац Јановић и Аустралијанац Јангер, имају младе играче, које предводи веома добри голман Бијач. У најужем су круга фаворита за освајање Лиге шампиона", истакао је Вујасиновић.

Црно-бели ове сезоне имају половичан учинак у регионалној лиги (5-5), док је тим из Дубровника остварио био перфектан на десет мечева у оба такмичења.

Партизан дочекује дубровачки Југу у среду од 20 часова на пливалишту на Бањици.

Коментари / 0

Оставите коментар