LŠ: Partizan na startu sa Jugom

Vaterpolisti Partizana počinju u sredu nastup u Ligi šampiona, a na ovosezonskom debiju očekuje ih derbi sa dubrovačkim Jugom.

Ostali sportovi 16.12.2014 | 22:00
LŠ: Partizan na startu sa Jugom

Crno-beli zbog visokog rizika nisu igrali meč prvog kola sa turskom Galatasaraje, dok je Jug slavio u Berlinu protiv Špandaua 9:8.

"Sudariće se dva kluba koja su ispisala istoriju. Nadam se da će i ovog puta naš duel biti neizvestan i zanimljiv. Nadam se da ćemo uspeti da pružimo maksimum, da ih i te kako zabrinemo i da pokušamo da LŠ otvorimo pobedom", rekao je Vladimir Vujasinović.

Crno-beli se opet oslanjaju na mlade snage, dok je Jug pored Primorja i Solnoka među favoritima u grupi B, za prolaz u plej-of LŠ.

"Te tri ekipe su formirane da osvajaju trofeje. Kao što sam rekao na početku sezone, naš cilj je da mladi igrači što više ojačaju za narednu godinu. Ali, mi treniramo da pobeđujemo. Realno su sada ispred nas, ali se ovde niko nije naigrao. U Triglav ligi se videlo da igramo bolje protiv jakih ekipa, da smo zbog mladosti skloni oscilacijama i da smo opasni kod kuće. Zato i tražimo šansu na Banjici", rekao je trener Partizana za "Novosti".

Vujasinović je izdvojio čak devetoricu igrača Juga kada je analizirao njihovu ekipu.

"Odlična su ekipa. Tu su Bošković, Marković, Obradović, Bušlje, sjajni centri Dobud i Kanađanin Bikari. U napadu su veoma opasni i Crnogorac Janović i Australijanac Janger, imaju mlade igrače, koje predvodi veoma dobri golman Bijač. U najužem su kruga favorita za osvajanje Lige šampiona", istakao je Vujasinović.

Crno-beli ove sezone imaju polovičan učinak u regionalnoj ligi (5-5), dok je tim iz Dubrovnika ostvario bio perfektan na deset mečeva u oba takmičenja.

Partizan dočekuje dubrovački Jugu u sredu od 20 časova na plivalištu na Banjici.

Komentari / 0

Ostavite komentar