Бајерн ипак довео норвешко чудо!

"Са 15 година, ни Меси, ни Роналдо нису били тако добри", рекао је усхићено Гвардиола после потписа уговора са дететом-репрезентативцем Норвешке.

Фудбал 16.12.2014 | 19:40
Бајерн ипак довео норвешко чудо!

Сећате се, вероватно, Мартина Едегарда, писали смо већ о њему.

То је норвешки, како би Енглези рекли, "продигy", момак рођен 17. децембра 1998. године, који је 13. октобра ове године постао најмлађи фудбалер икада који је наступио у квалификацијама за ЕУРО.

Пре тога, са свега 15 година и 253 дана добио је прилику у дресу репрезентације Норвешке на пријатељској утакмици са Уједињеним Арапским Емиратима.

Едегард, за којег се веровало да је имао предуговор са Реал Мадридом, потписао је за Бајерн Минхен, објавио је немачки канал "Спорт 1".

Син бившег фудбалера наступао је за Стремсгодсет, прича о дечаку који наступа у најјачој лиги Норвешка и иде у школу у исто време проширила се Европом, Реал је био близу, Манчестер јунајтед је покушао, распитивао се и Ливерпул, али га је добио Бајерн. Услови под којима се обавезао на верност немачком великану, дан пре 16. рођендана, нису објављени, а Баварци се у овом случају свесно играју са ватром јер су ФИФА прописи код потписивања и уопште врбовања малолетних талената прилично оштри.

Тако је Челси својевремено био кажњен због врбовања такође малолетног Гаела Какуте из Ланса (који и данас игра на позајмици).

Вероватно свесни да нису прекршили никакве прописе, у Баварској су усхићени због момка који ће наставити да се школује у њиховој Академији.

"Он је веома добар играч. Са 15 година ни Меси, ни Роналдо нису били тако добри", тврди Гвардиола.

Председник Бајерна Карл-Хајнц Румениге рекао је својевремено, пре него што ће до договора доћи...

"Велики је таленат и веома занимљив играч за Бајерн. Има понуде из целе Европе, тако да морамо да причекамо и видимо да ли ће се одлучити за нас. Мислим да имамо добре шансе".

Едегард је дебитовао у сениорској конкуренцији у априлу ове године, а у мају је постигао први гол и, наравно, постао и најмлађи играч и најмлађи стрелац у историји норвешке лиге.

Коментари / 0

Оставите коментар