Bajern ipak doveo norveško čudo!

"Sa 15 godina, ni Mesi, ni Ronaldo nisu bili tako dobri", rekao je ushićeno Gvardiola posle potpisa ugovora sa detetom-reprezentativcem Norveške.

Fudbal 16.12.2014 | 19:40
Bajern ipak doveo norveško čudo!

Sećate se, verovatno, Martina Edegarda, pisali smo već o njemu.

To je norveški, kako bi Englezi rekli, "prodigy", momak rođen 17. decembra 1998. godine, koji je 13. oktobra ove godine postao najmlađi fudbaler ikada koji je nastupio u kvalifikacijama za EURO.

Pre toga, sa svega 15 godina i 253 dana dobio je priliku u dresu reprezentacije Norveške na prijateljskoj utakmici sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Edegard, za kojeg se verovalo da je imao predugovor sa Real Madridom, potpisao je za Bajern Minhen, objavio je nemački kanal "Sport 1".

Sin bivšeg fudbalera nastupao je za Stremsgodset, priča o dečaku koji nastupa u najjačoj ligi Norveška i ide u školu u isto vreme proširila se Evropom, Real je bio blizu, Mančester junajted je pokušao, raspitivao se i Liverpul, ali ga je dobio Bajern. Uslovi pod kojima se obavezao na vernost nemačkom velikanu, dan pre 16. rođendana, nisu objavljeni, a Bavarci se u ovom slučaju svesno igraju sa vatrom jer su FIFA propisi kod potpisivanja i uopšte vrbovanja maloletnih talenata prilično oštri.

Tako je Čelsi svojevremeno bio kažnjen zbog vrbovanja takođe maloletnog Gaela Kakute iz Lansa (koji i danas igra na pozajmici).

Verovatno svesni da nisu prekršili nikakve propise, u Bavarskoj su ushićeni zbog momka koji će nastaviti da se školuje u njihovoj Akademiji.

"On je veoma dobar igrač. Sa 15 godina ni Mesi, ni Ronaldo nisu bili tako dobri", tvrdi Gvardiola.

Predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je svojevremeno, pre nego što će do dogovora doći...

"Veliki je talenat i veoma zanimljiv igrač za Bajern. Ima ponude iz cele Evrope, tako da moramo da pričekamo i vidimo da li će se odlučiti za nas. Mislim da imamo dobre šanse".

Edegard je debitovao u seniorskoj konkurenciji u aprilu ove godine, a u maju je postigao prvi gol i, naravno, postao i najmlađi igrač i najmlađi strelac u istoriji norveške lige.

Komentari / 0

Ostavite komentar