Терза пита навијаче како да се врати дуг?!

Црвена звезда улази у завшну фазу организације изборне скупштине клуба 21. децембра. Будућа управа одржала је састанак са навијачима у недељу, дан касније био је савет клуба. За уторак је у плану састанак са ветеранима, у среду ће бити седница Управног одбора, док ће се у четвртак састати са представницима спортског друштва и клубом познатих звездаша.

Фудбал 16.12.2014 | 18:00
Терза пита навијаче како да се врати дуг?!

Сви они дају делигате у скупштину, а идеја је да се упознају са планом и програмом, као и да се обаве консултације и усаглашавање ставова пред скупштином. Оно што је битно напоменути, да је цео дан у понедељак у клубу боравио и Драган Џајић, што је само још једна потврда писања Блица, да би он требао да добије позицију почасног председника Црвене звезде.

Оно што је вероватно најбитније је био састанак управе са навијачима, који имају највише делегата у скупштини, али и потпуно дефинисане ставове, шта и на који начин желе, да клуб функционише. Они су саслушали шта управа има да каже, али још увек, нису одлучили какав ће бити став на скупштини.

У наредних неколико дана би требало да одлуче да ли ће подржати нову управу, на основу онога што су чули, а тема која их је свакако највише занимала је како управа планира да до марта реши проблем исплате или репрограма 14 милиона евра, што је неопходно да би клуб могао да игра у Европи наредне јесени. Од одговора које су добили на то питање би требало да зависи како њихов, тако и став осталих делегата у скупштини.

Ипак, први оперативац Звезде, Звездан Терзић, који би на поменутој скупштини требао да буде промовисан у генералног директора, не жели да износи детаље свих разговора и, управо на томе, базира једну од промена будућем функционисању клуба, односно на чувању "прљавог веша" од јавности.

- Црвена звезда је велики клуб, постављен на темељима и принципима фер плеја и господског понашања у лику нашег легендарног капитена Рајка Митића. Ту традицију су доследно настављали Рајкови следбеници у црвено-белој породици, функционери, тренери и играчи. Црвена звезда је била узор у понашању свим осталим клубовима. Сви проблеми су решавани унутар клуба, без изношења у јавност било чега негативног. Зато Црвена звезда и јесте била велика. Свако ко је члан Црвене звезде мора да схвати да његово понашање мора бити у складу са системом вредности који је постављен давно пре нас, када се стварала славна историја. Пре него ишта урадимо, морамо за тренутак помислити како би у том тренутку одреаговали великани насег клуба Слободан Ћосић и Миљан Миљанић или Владимир Цветковић и Драган Џајић. Сви проблеми се морају решавати унутар наше породице. Име Црвене звезде нас на то обавезује. Систем вредности је давно постављен, ми га морамо поштовати. Због славне традиције и лепше будућности - рекао је тим поводм Терзић, а јасно је да се то односило и на ново, друго анонимно писмо Звездиног играча које се појавило у јавности.

Када је прелазни рок у питању, Црвена звезда је, као што је Блицспорт и најавио, завршила све око ангажмана Александра Луковића, Милоша Цветковића, (обојици уговори на 2,5 година) а веома близу је и окончање посла са Радетом Крунићем. Жеља клуба је да се успешно заврше преговори са нападечем Џошуом Паркером, и за сада су близу тога, док је према незваничним информацијама намера, довођење још једног нападача из иностранства. Али у клубу не желе да пожуре у процени, па још нису одлучили ко ће то бити.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сасарс

16.12.2014 17:02

Зашто питаш навијаче? Питај оне који су дуг и направили, укључујући и себе! Навијачи су најпоштенији сегмент што се тиче цијеле фудбалске игре.

ОДГОВОРИТЕ