Terza pita navijače kako da se vrati dug?!

Crvena zvezda ulazi u zavšnu fazu organizacije izborne skupštine kluba 21. decembra. Buduća uprava održala je sastanak sa navijačima u nedelju, dan kasnije bio je savet kluba. Za utorak je u planu sastanak sa veteranima, u sredu će biti sednica Upravnog odbora, dok će se u četvrtak sastati sa predstavnicima sportskog društva i klubom poznatih zvezdaša.

Fudbal 16.12.2014 | 18:00
Terza pita navijače kako da se vrati dug?!

Svi oni daju deligate u skupštinu, a ideja je da se upoznaju sa planom i programom, kao i da se obave konsultacije i usaglašavanje stavova pred skupštinom. Ono što je bitno napomenuti, da je ceo dan u ponedeljak u klubu boravio i Dragan Džajić, što je samo još jedna potvrda pisanja Blica, da bi on trebao da dobije poziciju počasnog predsednika Crvene zvezde.

Ono što je verovatno najbitnije je bio sastanak uprave sa navijačima, koji imaju najviše delegata u skupštini, ali i potpuno definisane stavove, šta i na koji način žele, da klub funkcioniše. Oni su saslušali šta uprava ima da kaže, ali još uvek, nisu odlučili kakav će biti stav na skupštini.

U narednih nekoliko dana bi trebalo da odluče da li će podržati novu upravu, na osnovu onoga što su čuli, a tema koja ih je svakako najviše zanimala je kako uprava planira da do marta reši problem isplate ili reprograma 14 miliona evra, što je neophodno da bi klub mogao da igra u Evropi naredne jeseni. Od odgovora koje su dobili na to pitanje bi trebalo da zavisi kako njihov, tako i stav ostalih delegata u skupštini.

Ipak, prvi operativac Zvezde, Zvezdan Terzić, koji bi na pomenutoj skupštini trebao da bude promovisan u generalnog direktora, ne želi da iznosi detalje svih razgovora i, upravo na tome, bazira jednu od promena budućem funkcionisanju kluba, odnosno na čuvanju "prljavog veša" od javnosti.

- Crvena zvezda je veliki klub, postavljen na temeljima i principima fer pleja i gospodskog ponašanja u liku našeg legendarnog kapitena Rajka Mitića. Tu tradiciju su dosledno nastavljali Rajkovi sledbenici u crveno-beloj porodici, funkcioneri, treneri i igrači. Crvena zvezda je bila uzor u ponašanju svim ostalim klubovima. Svi problemi su rešavani unutar kluba, bez iznošenja u javnost bilo čega negativnog. Zato Crvena zvezda i jeste bila velika. Svako ko je član Crvene zvezde mora da shvati da njegovo ponašanje mora biti u skladu sa sistemom vrednosti koji je postavljen davno pre nas, kada se stvarala slavna istorija. Pre nego išta uradimo, moramo za trenutak pomisliti kako bi u tom trenutku odreagovali velikani naseg kluba Slobodan Ćosić i Miljan Miljanić ili Vladimir Cvetković i Dragan Džajić. Svi problemi se moraju rešavati unutar naše porodice. Ime Crvene zvezde nas na to obavezuje. Sistem vrednosti je davno postavljen, mi ga moramo poštovati. Zbog slavne tradicije i lepše budućnosti - rekao je tim povodm Terzić, a jasno je da se to odnosilo i na novo, drugo anonimno pismo Zvezdinog igrača koje se pojavilo u javnosti.

Kada je prelazni rok u pitanju, Crvena zvezda je, kao što je Blicsport i najavio, završila sve oko angažmana Aleksandra Lukovića, Miloša Cvetkovića, (obojici ugovori na 2,5 godina) a veoma blizu je i okončanje posla sa Radetom Krunićem. Želja kluba je da se uspešno završe pregovori sa napadečem Džošuom Parkerom, i za sada su blizu toga, dok je prema nezvaničnim informacijama namera, dovođenje još jednog napadača iz inostranstva. Ali u klubu ne žele da požure u proceni, pa još nisu odlučili ko će to biti.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sasars

16.12.2014 17:02

Zašto pitaš navijače? Pitaj one koji su dug i napravili, uključujući i sebe! Navijači su najpošteniji segment što se tiče cijele fudbalske igre.

ODGOVORITE