НБА: Сјајна Атланта, најгоре полувријеме Лејкерса!

Само што су прославили трећи узастопни тријумф, али и чињеницу да је Коби Брајант претекао легендарног Мајкла Џордана на трећој позицији најбољих НБА кошгетера свих времена, Лос Анђелес Лејкерси су одиграли најгоре полувреме у историји клуба. Неким чудом, на крају су од Индијане изгубили само са 110:91.

Кошарка 16.12.2014 | 13:40
НБА: Сјајна Атланта, најгоре полувријеме Лејкерса!

Било је тужно видети како се у уводна 24 минута славна екипа мучи са - самом собом. И то против тима који је забележило осам узастопних пораза.

Лејкерси су, наиме, минут пре краја полувремена губили са 60:21. Дали су потом две тројке и тако привели другу четвртину крају. Уз невероватан шут, од само 16% "успешности", другачије стање на семафору и није било могуће.

"Нисмо ми ушли спремни у овај меч, ни физички ни психички. А њима је победа очајнички требала, зато су нас и онако заскочили на почетку. У другом полувремену смо, очигледно, играли са више енергије, једноставно смо били постиђени како смо одиграли прве две четвртине. А одиграли смо тако да се то може описати речима - Пејсерси су нас ишутирали", рекао је Бајрон Скот, тренер Лејкерса, чији је најбољи стрелац Брајант до 21 датог поена стигао шутирајући 8/26 из игре, док је на другој страни најефикаснији, са по 20 поена, био тандем Родни Стаки - Си-Џеј Мајлс.

Претходних дана нисмо вам писали много о Атланта Хоуксима, ма колико да су побеђивали. А имали су девет победа у низу, све док их у суботу Орландо није савладао кошем за преокрет уз звук сирене. Нисмо писали, јер је било неких занимљивијих НБА тема, а и сви ти ривали Хоукса имали су више пораза него победа. Овога пута, Алтанта је победила један од најјачих тимова Источне конференције, Чикаго Булсе, са 93:86 и показала да серија успеха није била тек тако, случајна.

И без Пере Антића, који је овога пута одсуствовао јер се по свој прилици прехладио, Хоукси су обавили свој примарни задатак: спречили су Дерика Роуза да се разигра, не дозволивши му њему својствене продоре, а онемогућивши му да постигне више од 14 поена. Колико су га добро чували, најбоље сведочи шут од 6/21.

"Гарантујем вам да се нешто тако неће поновити у наредној утакмици", говорио је Роуз после меча у коме је Ал Хорфорд предводио Атланту са 21 поеном, укључујући и можда кључни у последњем минуту. Јер, када су Булси коначно успели да значајно смање заостатак, Хорфорд је погодио за "+5", после чега је Чикаго успео да се одбрани, поентира, али не и да у наредној акцији дође до лопте после подбацивања, што је Хоуксима омогућило да са линије пенала ставе тачку на ову утакмицу и дођу до импресивног учинка 17-7.

Тачка на једну другу утакмицу стављана је шест пута у последњем минуту, а на крају је Милвоки уз звук сирене ситгао до 96:94 против Феникса. Тих шест тачака заправо је било шест узастопно реализованих напада у завршних 60 секунди, чији је луди финиш донео тројку Криса Мидлтона, из окрета и од таблу, за преокрет и тријумф Бакса.

"Имали су среће. Ми само треба да се саберемо. Када и ми овако добијемо неког, бићемо океј. Сад треба само да се изборимо са ситуацијом у којој смо", рекао је Маркиф Морис, стрелац 25 поена за Сансе, укључујући и два поготка у последње 24 секунде.

Код Милвокија стрелци нису били толико битни, иако ћемо споменути да је Брендон Најт убацио 20 поена, колико је било битно што им се повредио одлични новајлија Џабари Паркер. Због стања његовог левог колена изгледа да дуже времена Бакси неће моћи да рачунају на "клинца" који је НБА каријеру започео са 12,5 поена и 5,6 скокова по утакмици.

Није рачунао на неке важне играче ни тренер Сан Антонија, Грег Поповић, па му се то "обило о главу", јер су Спарси изгубили од Портланда са 108:95.

Одлуком сјајног стратега овај сусрет пропустили су Данкан, Ђинобили и Сплитер, а као су повређени Тони Паркер и Пати Милс, бранилац титуле и није имао баш много шанси, иако је Леонард опет био сјајан (21 поен), као и резервиста Кајл Андерсон (15). Трејл-Блејзерсе су до победе водили Демијан Лилард и Ламаркус Олдриџ са по 23 поена, и то уз 10 скокова, шест асистенција и две блокаде првопоменутог, а 14 скокова оног другог.

Вреди споменути још и учинак Николе Вучевића, који је постигао 13 поена и имао девет скокова, те по две блокаде, асистенције и "крађе" у поразу Орланда са 95:92 од ове сезоне сјајног Торонта, чији су најбољи стрелци били Лу Вилијамс са 18 и Кајл Лаури са 17 поена.

Резултати:
Кливленд - Шарлот 97:88
Индијана - ЛА Лејкерс 110:91
Филаделфија - Бостон 87:105
Атланта - Чикаго 93:86
Торонто - Орландо 95:82
Феникс - Милоки 94:96
Портланд - Сан Антонио 108:95
ЛА Клиперс - Детроит 113:91

Коментари / 0

Оставите коментар