Загреб: Мучили трудну малољетницу

Због противправног лишавања слободе трудној 17-годишњој тинеџерки, претњи њеној породици да ће их убити и послати кући поштом у пакету, после четири месеца Жупанијско тужилаштво у Загребу подигло је оптужницу против њеног мужа Т.М. (19), свекрве Љ.М. (48) и свекра С.К. (44). Њих троје се тренутно налазе иза затворских решетака.

Регион 16.12.2014 | 07:43
Загреб: Мучили трудну малољетницу

Оптужница терети брачни пар Љ.М. и С.К. и њиховог сина Т.М. да су од маја до 9. августа у породичној кући у Загребу држали заробљену 17-годишњу синовљеву супругу. Ограничавали су јој кретање и контакте с родитељима, присиљавали је на тежак физички рад, а све то је било праћено псовкама и физичким малтретирањем.

- Шта сте дошли? Шта хоћете? Побићу вас и послати поштом у пакету - викали су почетком августа мајци, сестри и ујни 17-годишње труднице зет и његов отац, а подржала их је и његова мајка.

Права драма одвијала се у једном загребачком кварту, после чега се престрављена породица девојке коју је нова породица претворила у ропкињу обратила полицији за помоћ. Наводно су јој сваки пут показивали и револвер који би се, ако буде непослушна, могао “на њој и испробати”. Уместо да у миру проводи трудничке дане и привикава се на будућу улогу мајке, 17-годишњакиња је грцала у сузама, живела у страху више месеци и ризиковала да побаци - пишу хрватски медији.

Осим те тортуре, младу трудницу је муж у јулу, како тврди Тужилаштво, физички присилио на полни однос. Прорадиле су, наводно, и шаке.

Случај је добио епилог 8. августа, када су будућу младу мајку дошле да виде њена мајка, сестра и ујна. Није им се јављала на телефон па су се забринуле и изненада бануле на врата породици свог зета. Одмах по уласку у двориште дочекао их је свекар с бичем у руци којим је покушавао ударити сестру синовљеве супруге. Она му се измицала, па су пале и тешке претње убијањем, комадањем и слањем тела пакетом на кућну адресу. Видевши да нема дијалога и да је живот 17-годишњакиње угрожен, обратиле су се полицији.

Да зет није “цвеће”, породица младе сазнала је прекасно, јер је у почетку тај брак заиста и био пун љубави.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар