Београд и Приштина поново у јануару

Висока представница ЕУ Федерика Могерини изјавила је да ће се дијалог Београда и Приштине наставити чим прођу новогодишњи и божићни празници.

Србија 15.12.2014 | 20:57
Београд и Приштина поново у јануару

"Знам да се Божић у неким деловима региона слави у јануару, тако да ћу позвати премијере Србије и Косова да дођу у Брисел одмах након празника", рекла је Федерика Могерини новинарима после првог дана састанка шефова дипломатија земаља ЕУ.

Она је казала да је о томе већ обавестила министре, иако Србија и Косово нису били на дневном реду данашњег заседања.

Очекује се да сутра, другог дана заседања министарског савета, буду усвојени закључци о земљама Западног Балкана, укључујући и Србију.

У нацрту заклучака који се односе на Србију, у које је Тањуг имао увид, похваљује се напредак који је влада остварила на пољу унутрашњих реформи, као и на нормализацији односа Београда и Приштине, али се указује на то да има недовршеног посла.

"Савет ће наставити да надгледа континуирани ангажман Србије на видљивом и одрживом напретку у нормализацији односа, укључујући примену свих досад постигнутих споразума у доброј вери, како би и Србија и Косово напредовали на европском путу”, пише у документу који ће министри званично усвојити сутра.

Коментари / 0

Оставите коментар