Beograd i Priština ponovo u januaru

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izjavila je da će se dijalog Beograda i Prištine nastaviti čim prođu novogodišnji i božićni praznici.

Srbija 15.12.2014 | 20:57
Beograd i Priština ponovo u januaru

"Znam da se Božić u nekim delovima regiona slavi u januaru, tako da ću pozvati premijere Srbije i Kosova da dođu u Brisel odmah nakon praznika", rekla je Federika Mogerini novinarima posle prvog dana sastanka šefova diplomatija zemalja EU.

Ona je kazala da je o tome već obavestila ministre, iako Srbija i Kosovo nisu bili na dnevnom redu današnjeg zasedanja.

Očekuje se da sutra, drugog dana zasedanja ministarskog saveta, budu usvojeni zaključci o zemljama Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju.

U nacrtu zaklučaka koji se odnose na Srbiju, u koje je Tanjug imao uvid, pohvaljuje se napredak koji je vlada ostvarila na polju unutrašnjih reformi, kao i na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali se ukazuje na to da ima nedovršenog posla.

"Savet će nastaviti da nadgleda kontinuirani angažman Srbije na vidljivom i održivom napretku u normalizaciji odnosa, uključujući primenu svih dosad postignutih sporazuma u dobroj veri, kako bi i Srbija i Kosovo napredovali na evropskom putu”, piše u dokumentu koji će ministri zvanično usvojiti sutra.

Komentari / 0

Ostavite komentar