Кога на зиму циљају: Челси, Реал, Сити, Милан...?

Приближава се почетак зимске фудбалске пијаце, највећи европски клубови већ почињу да разрађују стратегије за јануар.

Фудбал 16.12.2014 | 12:20
Кога на зиму циљају: Челси, Реал, Сити, Милан...?

До почетка зимског прелазног рока у најјачим европским лигама остало је још 17 дана. Првог дана нове године, пијаца ће бити и званично отворена, али то не смета клубовима из најјачих европских лига да већ почну са ловом и да разраде стартегије за јануар. Не очекује се велики број бомбастичних трансфера, али занимљивих прелазака ће свакако бити. Трансфер спекулације и гласине су све јаче и дају назнаке шта можемо да очекујемо у јануару.

Менаџер Манчестер Ситија Мануел Пелегрини је најавио да је његов клуб отворен за довођење појачања у зимском прелазном року. Поготово због повреда Агуера и Џека, односно одласка Јаје Туреа на Куп афричких нација. Први Пелегринијев задатак ће бити да продужи позајмицу Френка Лампарда из америчког Њујорка. Велика Пелегринијева жеља Манчестер је талентовани Аргентинац Хоакин Кореа из Естудијантеса за којег су још заинтересовани Бенфика и Сампдорија, а клуб из Ла Плате тражи 10 милиона евра на име обештећења. Кореу многи пореде са земљаком Пастореом.

Што се одлазака из Ситија тиче, најближи трансферу је Матија Настасић којег би Италијани дочекали раширених руку. Желе га Јувентус, Интер и Рома. Јуве и Рома ће сигурно довести појачања у одбрани. Стара дама жели и Стефана Савића и спремна је да у трансфер Црногорца укључи Себастијана Ђовинка, али се Фиорентина за сада опире. Рома тражи једног штопера и једног десног бека. Поред Настасића, кандидат за штоперску позицију је Влад Кирикеш из Тотенхема, а десну страну Вучицине одбране би од јануара могли да покривају Глен Џонсон или Макси Переира.

Интерови планови су везани за појачања у офанзиви. Алесио Ћерћи је највећа жеља и постоје шансе да се реализује позајмица из Атлетика. Манћини га је желео још док је био тренер Манчестер Ситија. Потенцијално појачање Неразура је и Џоел Кембел из Арсенала који је летос био жеља градског ривала Милана. У последње време су се појавиле информације и да су милански ривали заинтересовани за Швеђанина Бранимира Хрготу из Менхенгладбаха. Росонери ће покушати да реализују трансфере Суса из Ливерпула и левог бека Ванђонија из Ривер Плате. Велика Галијанијева жеља је и Марцело Брозовић из загребачког Динама, али ће бити тешко постићи споразум са Мамићем око обештећења.

Тим који дефинитивно изгледа као да му нису потребна појачања је Челси. Али и Плавци би могли да буду активни на тржишту. Ако незадовољни Салах напусти клуб, Мурињо ће покушати да добеде Карима Беларабија који ове сезоне игра у сензационалној форми у Бајеру из Леверкузена.

Биће занимљиво видети шта ће урадити Ливерпул. Роџерс је јуче рекао да му нису потребна појачања. Али... Џексон Мартинез, Саидо Берахино и Дијафра Сако су прве жеље. Неко од њих тројице је преко потребан Редсима. Стефано Окака Чука из Сампдорије је најновије име које се доводи у везу са Ливерпулом, а данима се спекулише и да је Роџерс кренуо у мисију довођења талентованог Уругвајца Хаимеа Баеза који кошта око четири милиона евра и за којег је заинтересована и Валенсија.

Због повреде Кошчелног, могуће је да ће Арсенал покушати да купи још једног штопера, а готово је извесно да ће клуб напустити Лукас Подолски. У овом тренутку Немац је најближи селидби у Динамо из Москве који му је понудио сјајан уговор. Венгер се нада и да би могао да помрси рачуне Реалу у трци за суперталентованог Лукаса Силву из Крузеира, али мале су шансе за то...

Манчестер Јунајтед за сада мирује, али Ван Галова бомба би могао да буде Кевин Стротман из Роме. Неће бити чудо ако Холанђанин за свог земљака понуди 40 милиона евра. Не треба искључити ни евентуални повратак Немање Видића на Олд Трафорд, пошто га Манћини не види у плановима...

Барселона сигурно неће никога доводити због добро познате забране, а једини који би могао да напусти клуб је десни бек Мартин Монтоја са којим је Јувентус већ почео преговоре.

Реал Мадрид приводи крају трансфер поменутог Бразилца Лукаса Силве, а још траје натезање са Крузеиром око обештећења. Реал нуди 12, Бразилци траже 15 милиона евра.

Биће занимљиво видети и где ће завршити Андреј Крамарић из Ријеке који ће сасвим сигуно бити једна од звезда прелазног рока. Талентованог Хрвата желе италијански, немачки и енглески клубови, а снима га и Атлетико.

Пијаца се полако захуктава, тако да нас очекује врео јануар.

Коментари / 0

Оставите коментар