Koga na zimu ciljaju: Čelsi, Real, Siti, Milan...?

Približava se početak zimske fudbalske pijace, najveći evropski klubovi već počinju da razrađuju strategije za januar.

Fudbal 16.12.2014 | 12:20
Koga na zimu ciljaju: Čelsi, Real, Siti, Milan...?

Do početka zimskog prelaznog roka u najjačim evropskim ligama ostalo je još 17 dana. Prvog dana nove godine, pijaca će biti i zvanično otvorena, ali to ne smeta klubovima iz najjačih evropskih liga da već počnu sa lovom i da razrade startegije za januar. Ne očekuje se veliki broj bombastičnih transfera, ali zanimljivih prelazaka će svakako biti. Transfer spekulacije i glasine su sve jače i daju naznake šta možemo da očekujemo u januaru.

Menadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini je najavio da je njegov klub otvoren za dovođenje pojačanja u zimskom prelaznom roku. Pogotovo zbog povreda Aguera i Džeka, odnosno odlaska Jaje Turea na Kup afričkih nacija. Prvi Pelegrinijev zadatak će biti da produži pozajmicu Frenka Lamparda iz američkog Njujorka. Velika Pelegrinijeva želja Mančester je talentovani Argentinac Hoakin Korea iz Estudijantesa za kojeg su još zainteresovani Benfika i Sampdorija, a klub iz La Plate traži 10 miliona evra na ime obeštećenja. Koreu mnogi porede sa zemljakom Pastoreom.

Što se odlazaka iz Sitija tiče, najbliži transferu je Matija Nastasić kojeg bi Italijani dočekali raširenih ruku. Žele ga Juventus, Inter i Roma. Juve i Roma će sigurno dovesti pojačanja u odbrani. Stara dama želi i Stefana Savića i spremna je da u transfer Crnogorca uključi Sebastijana Đovinka, ali se Fiorentina za sada opire. Roma traži jednog štopera i jednog desnog beka. Pored Nastasića, kandidat za štopersku poziciju je Vlad Kirikeš iz Totenhema, a desnu stranu Vučicine odbrane bi od januara mogli da pokrivaju Glen Džonson ili Maksi Pereira.

Interovi planovi su vezani za pojačanja u ofanzivi. Alesio Ćerći je najveća želja i postoje šanse da se realizuje pozajmica iz Atletika. Manćini ga je želeo još dok je bio trener Mančester Sitija. Potencijalno pojačanje Nerazura je i Džoel Kembel iz Arsenala koji je letos bio želja gradskog rivala Milana. U poslednje vreme su se pojavile informacije i da su milanski rivali zainteresovani za Šveđanina Branimira Hrgotu iz Menhengladbaha. Rosoneri će pokušati da realizuju transfere Susa iz Liverpula i levog beka Vanđonija iz River Plate. Velika Galijanijeva želja je i Marcelo Brozović iz zagrebačkog Dinama, ali će biti teško postići sporazum sa Mamićem oko obeštećenja.

Tim koji definitivno izgleda kao da mu nisu potrebna pojačanja je Čelsi. Ali i Plavci bi mogli da budu aktivni na tržištu. Ako nezadovoljni Salah napusti klub, Murinjo će pokušati da dobede Karima Belarabija koji ove sezone igra u senzacionalnoj formi u Bajeru iz Leverkuzena.

Biće zanimljivo videti šta će uraditi Liverpul. Rodžers je juče rekao da mu nisu potrebna pojačanja. Ali... Džekson Martinez, Saido Berahino i Dijafra Sako su prve želje. Neko od njih trojice je preko potreban Redsima. Stefano Okaka Čuka iz Sampdorije je najnovije ime koje se dovodi u vezu sa Liverpulom, a danima se spekuliše i da je Rodžers krenuo u misiju dovođenja talentovanog Urugvajca Haimea Baeza koji košta oko četiri miliona evra i za kojeg je zainteresovana i Valensija.

Zbog povrede Koščelnog, moguće je da će Arsenal pokušati da kupi još jednog štopera, a gotovo je izvesno da će klub napustiti Lukas Podolski. U ovom trenutku Nemac je najbliži selidbi u Dinamo iz Moskve koji mu je ponudio sjajan ugovor. Venger se nada i da bi mogao da pomrsi račune Realu u trci za supertalentovanog Lukasa Silvu iz Kruzeira, ali male su šanse za to...

Mančester Junajted za sada miruje, ali Van Galova bomba bi mogao da bude Kevin Strotman iz Rome. Neće biti čudo ako Holanđanin za svog zemljaka ponudi 40 miliona evra. Ne treba isključiti ni eventualni povratak Nemanje Vidića na Old Traford, pošto ga Manćini ne vidi u planovima...

Barselona sigurno neće nikoga dovoditi zbog dobro poznate zabrane, a jedini koji bi mogao da napusti klub je desni bek Martin Montoja sa kojim je Juventus već počeo pregovore.

Real Madrid privodi kraju transfer pomenutog Brazilca Lukasa Silve, a još traje natezanje sa Kruzeirom oko obeštećenja. Real nudi 12, Brazilci traže 15 miliona evra.

Biće zanimljivo videti i gde će završiti Andrej Kramarić iz Rijeke koji će sasvim siguno biti jedna od zvezda prelaznog roka. Talentovanog Hrvata žele italijanski, nemački i engleski klubovi, a snima ga i Atletiko.

Pijaca se polako zahuktava, tako da nas očekuje vreo januar.

Komentari / 0

Ostavite komentar