Клоп: Како сад да мислим на Јуве, кад...?!

Упитан да прокоментарише исход жреба за осмину финала Лиге шампиона, у којем ћемо имати репризу финалне утакмице из 1997. године, Јирген Клоп одговорио је у свом стилу.

Фудбал 16.12.2014 | 12:00
Клоп: Како сад да мислим на Јуве, кад...?!

Карл-Хајнц Ридле донео нам је три веома занимљива пара у осмини финала Лиге шампиона, али ако допустите аутору ових редова да бира, фудбалски ће двомеч Јувентуса - Борусије Дортмунд бити нешто најлепше за гледање наредног фебруара.

Иако нема сумње да ће бити веома занимљиво и квалитетно и у окршајима Барселоне и Манчестер ситија, Пари Сен Жермена и Челсија, па и Монака и Арсенала, Базела и Порта...

Али, реприза финала Лиге шампиона из 1997. године, када је Јуве повео у Минхену, а Дортмунд победио 3:1... То је нешто што се памти и због чега љубитељи фудбала широм света једва чекају нови дуел два сјајна тима.

Исход жреба Јувентус је дочекао као шампион и лидер Серије А, а Борусија Дортмунд, ко би рекао, као тим у зони испадања у Бундеслиги. Због тога, тренер финалисте ЛШ из сезоне 2012/13, Јирген Клоп, није превише трошио речи о нечему што долази на ред тек у фебруару.

"Диван пар, биће то огромно искушење за нас. Они су најбољи тим у Италији, који има енормно искуство", рекао је Клоп, али додао...

"Међутим, тешко ми је и да размишљам о Лиги шампиона ових дана. Делује да је фебруар знатно даљи него што заправо јесте..."

Клоп ће до фебруара морати, како зна и уме, да извуче свој тим из опасне зоне, како би играчи могли да се сконцентришу на великог ривала из Торина, а ми му то од срца желимо како бисмо гледали две фантастичне утакмице после којих ће, нажалост, само један моћи даље.

И још нешто... Судећи према Клоповој изјави, он нема дилему да ли ће остати у клубу, упркос невероватној кризи и све гласнијим најавама да би могао да добије отказ. Још ако тако размишљају и челници Борусије...

Коментари / 0

Оставите коментар