Klop: Kako sad da mislim na Juve, kad...?!

Upitan da prokomentariše ishod žreba za osminu finala Lige šampiona, u kojem ćemo imati reprizu finalne utakmice iz 1997. godine, Jirgen Klop odgovorio je u svom stilu.

Fudbal 16.12.2014 | 12:00
Klop: Kako sad da mislim na Juve, kad...?!

Karl-Hajnc Ridle doneo nam je tri veoma zanimljiva para u osmini finala Lige šampiona, ali ako dopustite autoru ovih redova da bira, fudbalski će dvomeč Juventusa - Borusije Dortmund biti nešto najlepše za gledanje narednog februara.

Iako nema sumnje da će biti veoma zanimljivo i kvalitetno i u okršajima Barselone i Mančester sitija, Pari Sen Žermena i Čelsija, pa i Monaka i Arsenala, Bazela i Porta...

Ali, repriza finala Lige šampiona iz 1997. godine, kada je Juve poveo u Minhenu, a Dortmund pobedio 3:1... To je nešto što se pamti i zbog čega ljubitelji fudbala širom sveta jedva čekaju novi duel dva sjajna tima.

Ishod žreba Juventus je dočekao kao šampion i lider Serije A, a Borusija Dortmund, ko bi rekao, kao tim u zoni ispadanja u Bundesligi. Zbog toga, trener finaliste LŠ iz sezone 2012/13, Jirgen Klop, nije previše trošio reči o nečemu što dolazi na red tek u februaru.

"Divan par, biće to ogromno iskušenje za nas. Oni su najbolji tim u Italiji, koji ima enormno iskustvo", rekao je Klop, ali dodao...

"Međutim, teško mi je i da razmišljam o Ligi šampiona ovih dana. Deluje da je februar znatno dalji nego što zapravo jeste..."

Klop će do februara morati, kako zna i ume, da izvuče svoj tim iz opasne zone, kako bi igrači mogli da se skoncentrišu na velikog rivala iz Torina, a mi mu to od srca želimo kako bismo gledali dve fantastične utakmice posle kojih će, nažalost, samo jedan moći dalje.

I još nešto... Sudeći prema Klopovoj izjavi, on nema dilemu da li će ostati u klubu, uprkos neverovatnoj krizi i sve glasnijim najavama da bi mogao da dobije otkaz. Još ako tako razmišljaju i čelnici Borusije...

Komentari / 0

Ostavite komentar