Брчко: Нелегалан рад Привредне коморе

Чланови Скупштине и органи Привредне коморе Брчко дистрикта су изабрани на незаконит начин, стоји у Рјешењу Основног суда дистрикта на приговор групе српских привредника на промјене података Коморе за упис у судски регистар.

Босна и Херцеговина 15.12.2014 | 17:55
Брчко: Нелегалан рад Привредне коморе

На основу тог рјешења чланови Српског привредног вијећа су данас обавијестили новинаре да повлаче оставке у органима Коморе и траже нове изборе у складу са Статутом.

Повукли смо се прије више од годину дана из органа Привредне коморе у Брчком због незаконитог трошења средстава из гранта Владе од око 100.000 марака за организацију Сајма, а умјесто тражене ревизије пословања на незаконит начин и мимо Статута извршен је избор новог руководства, казали су чланови СПВ и након што је Основну суд у Брчком оцијенио те изборе нерегуларним, вратили се у технички мандат.

У Српском привредном вијећу су огорчени на ћутање Владе коју су о свему детаљнио извијестили.

Новинарима је стављена на увид документација за овакве тврдње: Уговор о опремању Сајма с понуђаћем члије су услиге за 7.500 марака скупље од најповољих понуђених.

Све је регуларно у избору Скупштине и органа Коморе и то је аргументовано у жалби на рјешење Основног суда, одговорили су у новом руководству ПК истичући да ничим нису угрожени интереси српских привредника.

Сукоб интереса или борба за законитост у функицонисању за привреду и грађане дистрикта значајне асоцијације и социјалног партнера Владе се наставља, а епилог ће, очито, бити познат након коначне одлуке Апелационог суда дистрикта.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар