Brčko: Nelegalan rad Privredne komore

Članovi Skupštine i organi Privredne komore Brčko distrikta su izabrani na nezakonit način, stoji u Rješenju Osnovnog suda distrikta na prigovor grupe srpskih privrednika na promjene podataka Komore za upis u sudski registar.

Bosna i Hercegovina 15.12.2014 | 17:55
Brčko: Nelegalan rad Privredne komore

Na osnovu tog rješenja članovi Srpskog privrednog vijeća su danas obavijestili novinare da povlače ostavke u organima Komore i traže nove izbore u skladu sa Statutom.

Povukli smo se prije više od godinu dana iz organa Privredne komore u Brčkom zbog nezakonitog trošenja sredstava iz granta Vlade od oko 100.000 maraka za organizaciju Sajma, a umjesto tražene revizije poslovanja na nezakonit način i mimo Statuta izvršen je izbor novog rukovodstva, kazali su članovi SPV i nakon što je Osnovnu sud u Brčkom ocijenio te izbore neregularnim, vratili se u tehnički mandat.

U Srpskom privrednom vijeću su ogorčeni na ćutanje Vlade koju su o svemu detaljnio izvijestili.

Novinarima je stavljena na uvid dokumentacija za ovakve tvrdnje: Ugovor o opremanju Sajma s ponuđaćem člije su uslige za 7.500 maraka skuplje od najpovoljih ponuđenih.

Sve je regularno u izboru Skupštine i organa Komore i to je argumentovano u žalbi na rješenje Osnovnog suda, odgovorili su u novom rukovodstvu PK ističući da ničim nisu ugroženi interesi srpskih privrednika.

Sukob interesa ili borba za zakonitost u funkiconisanju za privredu i građane distrikta značajne asocijacije i socijalnog partnera Vlade se nastavlja, a epilog će, očito, biti poznat nakon konačne odluke Apelacionog suda distrikta.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar