Донација Грчке за изградњу Болнице "Касиндо" завршила у "Игокеи"

Радници Болнице Источно Сарајево настављају са получасовним информативним окупљањима захтјевајући исплату заосталих личних примања, уплату доприноса за протекле четири године те побољшање услова рада.

Република Српска 15.12.2014 | 16:50
Донација Грчке за изградњу Болнице "Касиндо" завршила у "Игокеи"

Поручују да их ни пријетње министра Драгана Богданића неће поколебати да одустано од својих захтјева.

О ситуацији у Болници данас су разговарали и градоначелник Источног Сарајева, директор Болнице, те народни посланици из овог града.

Закључено је да Град нема ни могућности, али ни надлежности да рјешава нагомилане проблеме у Болници, а новоизабрани посланици тражиће од ресорног министарства и Владе Републике Српске да се озбиљније позабаве Болницом.

"Организатори получасовних окупљања радника Болнице Источно Сарајево биће смијењени са мјеста наченика одјељења'', поручио је министар Драган Богданић.

Радници му одговарају да је његов посао да им обезбједи плате, уплате доприниса и услове рада.

"Треба да се бави тим питањима а не да пријети. Шта ако и смијени једног или два начелника? То ништа не мијења, јер радници и даље неће имати плате'', каже доктор Споменка Јањић предсједник Главног одбора Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске.

Руководство болнице одговара да окупљања радника нису законита, јер Закон не познаје информативно окупљање већ, синдикално информисање, штрајк упозорења и штрајк.

"Овај протест, који они називају информативним окупљањем, није у реду. Из Министарства су ми скренули пажњу да то не може тако. Ја сам раднике на то упозорио и они сада то тумаче као притисак. То није притисак, већ само тражим да се испоштује закон, који важи једнако за све'', каже доктор Горан Тодоровић директор Болнице Источно Сарајево.

Нашу констатацију да Закон налаже и да се редовно уплаћују доприноси радницима директор Болнице не спори, али додаје:

"То јесте Закон, али то се не може испоштовати у финансијском смислу па је Влада донијела Одлуку да се плаћање доприноса одгоди за одређено вријеме''.

Проблеми, не само Болнице Источно Сарајево, већ цјелокупног здравства Републике Српске су системски, закључак је састанка градоначеника Источног Сарајева, директора Болнице и новоизбараних народних посланика из овог града.

Град нема средстава али ни надлежности да рјешава проблеме Болнице а посланици обећавају да ће учинити колико је у њиховој моћи да помогну, без обзира на страначку припадност.

"Сложили смо се да примарна ствар у нашем политичком раду у Народној скупштини Републике Српске буде интерес грађана Источног Сарајева. Ја као љекар ћу се залагати и за интересе мојих колега а све у циљу што боље здравствене заштите пацијената'', каже Соња Јовичевић-Караџић посланик СДС-а у Народној Скупштини Републике Српске и члан Скупштинског одбора за здравство.

Посланик ПДП-а Мирослав Брчкало истиче да ће уложити амандман на Буџет Републике Српске који ће се односити на изградњу нове болнице у Источном Сарајеву.

"Овај град коначно мора добити адекватну здравствену установу. Становници Источног Сарајева, уз дужно поштавање свих осталих становника Српске, највише су дали за стварање Републике Српске а данас су дочекали да ветеринастке станице у Српској боље изгледају него болница у Источном Сарајеву''.

СДС-ов посланик Маринко Божовић додаје да се Влада и предсједник Републике Српске морају јасно изјаснити да ли је болница у Источном Сарајеву од стратешког значаја, јер ако становници овог града остану без адекватне здравствене заштите шта ће бити са становништвом, да ли ће се почети исељавати?

Новоизабрани посланик СНСД-а Марко Видаковић поручује да Источно Сарајево заслужује нову болницу и обећава да ће се за то у наредном периоду створити предуслови и наћи средства.

Обећања о изградњи нове болнице грађани Источног Сарајева слушају већ 20 година. Прије 15 година Влада Грчке донирала је средства за нову болницу, али су она преусмјерена у Изградњу спортске дворане у Александровцу за Кошаркашки клуб "Игокеа".

(БН ТВ)

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

ал зато

15.12.2014 16:10

се сад дивимо успјесима игокеје , хахааааааа . која игокеја кога она занима , што се тиче мене , а мислим и већине грађана РС-а, може се одмах угасити . уништити Борац ради те игокеје је ван сваке памети , а камо ли једну болницу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

бурза

15.12.2014 16:26

Нема овде дрзаве ни до подне,,,ја радим у дрз болници нису ми уплатили доприносе за цјелу ову годину,,плате од маја дају по 40-50 посто,,,размисљам како са породицом напустим републику српску и својој дјеци омогуцим да висе никад овде не зиве,,јер постенима у лоповској дрзави нема мјеста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшија

15.12.2014 17:00

Биће овде свашта. Бобар ће за собом потопити још многа предузећа. Ко задњо изађе из БиХ нека светло угаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

15.12.2014 17:08

У закону такодје стоји да се морају уплатити доприноси и исплатити плата. Сто се окупљања тице, луд се окупљања за врјеме паузе, за врјеме паузе Могу да оду и куци. Али плата и доприноси министрд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин бл

15.12.2014 17:48

Народе српског Сарајева, на изборима сте имали прилику да плебисцитарно окренете ледја Додику и његовој мафији. Да сте то направили мозда сад не би трпили пријетње тамо неког Богданица. Овако трпите..

ОДГОВОРИТЕ
Name

@бурза

15.12.2014 17:52

Али немој тако.... сад би сви политичари скочили теби за врат и рекли "КАКО ЈЕ ОНИМА ШТО НЕРАДЕЕЕЕЕЕЕ" .... нека они раде за 10.000 КМ мјесечно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

незапослени

15.12.2014 18:26

СТА ЦЕКАМО МИ (НЕ)ЗАПОСЛЕНИ, ДОСЛО ЈЕ ДО ГРЛА. ОВИ СЕ НАДАЈУ ПЛАТИ ,А МИ СЕ НЕМАМО ЦЕМУ НИ НАДАТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЊЕМАЦКА

15.12.2014 18:55

Ако не мозес да платис раднике затворис фирму а не прицас бајке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жика

15.12.2014 18:55

Гласалисте за Бају и сад трпите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

15.12.2014 19:08

Отисао ја да гледам Игокеа-Цедевита.Сједи Миле,Зељка и Скрбиц на врх трибине.А испод њих сједе све увлакаци и дупелисци...Скацу људи као фол секирају се,псују судије...То они пред великим водјом хоце да се показу.Ја крепо од смјеха...Ово це вам потврдити сви који иду тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре њемацка

15.12.2014 19:11

Ма ви сте сто сте отисли тамо најпаметнији.Ста вас брига за народ.Нека помру без болнице.Нека иду из Сарајева у Бањалуку.Дивим се памети коју сте стекли..бо вас свабо који вас дрзи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

15.12.2014 19:15

Вјерујем да је ово тацно,јер је те 1999 године Премијер био Милорад Додик који је био у великој милости запада и странаца.Могао је да ради ста хоце,истјеривао Предсједника Попласена из кабинета,глумио дасак западног вјетра на Балкану...Игокеа је била онако успут.Ј..о болницу у Српском Сарајеву а поготово ове са Романије!? Они су му били не вазни!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Комшија

15.12.2014 19:15

Каке везе имамБОБАР Банка са болницом?Ако си гледао прилог,сва политички субјекти говоре о проблему болнице,датирају већ20 год,ане 7-8 год

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ста сад

15.12.2014 19:18

Вријеме за промјене је било кад се требало гласати за промјену власти.сад нема кукати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николас

15.12.2014 19:19

Тацно.У то време 1999 Грцки амбасадор у БиХ је био Манзуранис који је тада имао блиске односе са Додиком!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

15.12.2014 19:22

Нек се Соња одрекне плате,и сви посланици у РС,па цу онда вјеровати да зеле мојим колегама добро.Бозе мој,нека раде свој посао,а одрекну се примања за блебетања празна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адо

15.12.2014 19:26

Јбс болницу, БАЈА себи направио екипу и игра против Партизана, Цибоне... то сто це му публика поумирати јер нема адекватне болнице, то БАЈУ не брига, он се свакако лијеци у иностранству... исто тако његов син милионер... није га мого пустити да буде клосар...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илузионист

15.12.2014 19:50

...ко год је вјеровао у братство са Русима и Грцима. Сва нам је земља процердана док зивимо у илузијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богданиц

15.12.2014 19:54

Све цу ја то средити, јос само да мало Бању Теслиц дорадим. Базен од пара за Јузно крило Клиницки Бањалука а реновирање хотела Србија од болнице И. Сарајево. Имам јос 4 године мандата ста сте навалили плата па плата. Ко јос од плате зиви :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

РИБАР

15.12.2014 20:03

РЕ-ре њемацка ! ПА КАД СИ ТИ ТОЛИКО ПАМЕТАН ИДИ И ТИ У ЊЕМАЦКУ ДА СЕ НАЈЕДЕС ХЉЕБА СА ДЕВЕТ КОРА јер цека те свабо расирених НОГУ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

чика Мики

15.12.2014 20:28

Ко то боље ради од Драгана..?Нико..пустите човјека нека сврши посао до краја...близу је,ако га сада прекинемо мораћемо гледати сва гицања испочетка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека Ћутанова

15.12.2014 21:25

Да је то само болница Касиндол... У Новом Граду у Дому здравља мањак око 4 500 000 км, а све за вријеме власти нацелнице инаце снсд кадра, тј побацаја... у истој установи висак радника преко 50% и сви су снсд побацаји. Нацелница их и даље запосљава без сколе и са купљеним дипломама, а директору строго запријецено да нема отпустања вец само смањење плате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре:ацо

15.12.2014 21:28

Драги "колега", др Соња прима бедну плату као лекар и није пресла на посланицку плату. Дели судбину насих колега у Касиндолу и заврсава специјализацију. Помагала је увек, од 1992.тако да ТРЕБА ДА СЕ СТИДИТЕ СВОЈИХ КОМЕНТАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацко

15.12.2014 21:41

Тразили сте гледајте. А ово су поцетци како це бит убудуце. Мрка капа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зика ре

15.12.2014 21:52

апсулутно је зика у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гашпар

15.12.2014 21:53

Жалосно је то, што овај др Тодоровић (спс)не подржава своје колеге са посла, него је стао на страну црвених мундира, а мислим да је уреднија сеоска штала код доброг домаћина, него болница Касиндо на челу са овим урологом, не баш са блиставом љекарском каријером...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Храна

15.12.2014 21:54

Нама је назалост до скора главна храна био Додиков национализам.Сто је висе пљувао по другима ,нама био све бољи.Ето сад српски народе тразили сте,гледајте.Убиједио нас је да смо ми и само ми управу и да је једина истина на свијету сто Додик казе.Сад долазе рацуни на наплату,које цемо ми платити,а не Додик.Посто смо га опет бирали, дозивјет цемо ми јос пуно тога горег.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мојсије са истока

15.12.2014 21:54

сви градјанима Републике Српске у наредној 2015 години зелим да продају своју имовину у купе себи адекватну у Републици Србији, јер у РС никада неце бити боље, капу скидам онима који су оптимисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаћи

15.12.2014 21:57

А ста са бијељинском болницом? Данас објављено да су сада 4 нова замјеника директора. А колика им је плата? А како се у то уклапају политичке игре и пребјези? А ти обични здравствени радниче ради и ћути. Мајстори постадоше начелници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре гаспар

15.12.2014 22:09

Залосно је и то да је Богданиц до јуце био код Крсте Јандрица у партији, сада НДП Цавицев. И сто је смијенио насег Здрала СНСД који је генијалац за овог Сп-овца. А о блиставој каријери кардиолога Богданица сви све знају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

15.12.2014 22:12

Ма бјежите више, ови у власти користе Републику Српску само да би се накрали пара, док сви ми у народу мислимо да је Српска домовина и светиња. Изгледа да су нас дебело обманули с тим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитy Схоw

15.12.2014 22:23

Биће кркљуша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косаркас

15.12.2014 22:27

Господо Игокеа је нај успјеснији цлуб на Балкану. И никад ниси били у беспарици. Људи узимају, али дају и резултате. МИЛЕ ВРАЦАЈ ЛОВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибар

15.12.2014 23:02

Ситни су то проблеми за Милорада Додика и Александра Вучића. То ће бити ријешено у року пар дана. Дакле само мало стрпљења. Позовите Клошарца да вас забавља док чекате. Биће вам топлије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

16.12.2014 04:45

Види им бундица. Масала. А све се нема...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

16.12.2014 05:38

Цитам разлиците коментаре за болницу у Истоцном Сарајеву није вама нико крив , тразили сте гледајте. Баја вам је пусто филм о бесплатним бајкама а ви И даље вјерујте Милораду Додику он је видио да народ купује са мало новца народ је лако купити са страхом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

16.12.2014 06:23

Зао ми је поштених људи, али хтјели сте такву власт на изборима сте рекли, трпите, јер сте заслузили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

16.12.2014 07:30

Како ти Драгане Богдановицу мозес да пријетис људима гладним отказом, гдје ти зивис, у ком свијету. И који закон ти користис. Да ли си ти добио своју плату. Да си у некој другој дрзави напредној, давно би те синдикат скинуо са власти. Гдје се ти лијецис и твоја фамилија. И теби це та болница требати .

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

16.12.2014 08:03

зато се чика Шкрбић сунча у Монте карлу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

16.12.2014 09:11

Преусмерено за Игокеу а Богами мало и у Лактасе за Бајину викендицу ,базене и језера са лабудовима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

16.12.2014 10:34

Ја да се питам као што се не питам, изградио бих крематориј а не болницу. Ови из болнице дајући глас СНСД-а нису ништа боље ни заслужили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

16.12.2014 16:50

Све док ми будемо дозвољавали власти да ради шта год хоће, ове и овакве ситуације ће се дешавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој министре

16.12.2014 20:43

Нека ти је са срећом нови мандат. Да ли ћеш престати да будеш сада Предсједник Управе бање Теслић и узимаш сваке године профит као акционар. Бања се финансира из Фонда здравства ти си министар здравља и имаш сукоб интереса вриједан 160000 км годишње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

16.12.2014 22:03

Ето шта нам раде наши у власти, и ово је Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

17.12.2014 13:55

Болница Касиндо је српска светиња сетимо се само за време рата колико је унесрецених и рањених људи у њој спасено, зато на том месту требамо заједно са црквом направити несто као сто је ВМА у Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојко

17.12.2014 19:20

Добро људи шта нам је чинити...како до рјешења?

ОДГОВОРИТЕ