Је ли УЕФА-у стварно брига за фудбал или...?!

Скандалозна судијска одлука донесена на сусрету између Карабага и Интера потресла је све у Азербејџану, али је остатак Европе још једном остао нијем. Можда зато што је она на штету једног малог клуба чији су навијачи имали само један сан који им је срушен. Брутално.

Фудбал 16.12.2014 | 09:20
Је ли УЕФА-у стварно брига за фудбал или...?!

Карабаг је заслужио проћи даље због регуларног поготка у 93. минуту утакмице против великог Интера. Међутим, није прошао јер је погодак поништен због наводног офсајда. Шок и невјерица на лицима домаћих фудбалера и навијача који су доживјели неправду каква се ријетко виђа.

Интер је остао први, а даље је прошао Дњепар, који је овим скандалом највише профитирао. Карабаг и БХ интернационалац Ибрахим Шехић већ сутра ће бити заборављени и овај случај постаће само један у низу оних због којих највише испашта "ситна боранија". А било их је много.

УЕФА, кажу, брине о фудбалу, али очигледно не брине довољно, јер "фудбал" нису само Интер, Селтик или неки трећи европски великан. И Карабаг је фудбал, баш као и Легија или било који, условно речено, мали клуб. За оне који не знају, Легија је након укупне побједе од 6:1 против Селтика такође кажњена, али на нешто другачији начин, дјелимично и својом грешком.

Судијске грешке су свакодневница, али није случајност да се неправда дешава онима који тек граде своје име, као што је то ријеч са симпатичним клубом из Азербејџана. О овоме ће сигурно бити још говора, али се ништа неће промијенити.

Шехићу и друштву остаће само жал и ружна успомена, а нама и нашим клубовима који су свакако "задња рупа на свирали" у европским оквирима, страх и питање када ће и нас (поново) задесити нешто слично. Видјели смо, пратећи нашу репрезентацију у Бразилу, како је доживјети кобну судијску неправду, а можда ће Сарајево, Жељезничар, Борац, Широки или ко зна ко, сутра бити нови Карабаг...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко-Бања лука

16.12.2014 08:44

Баш су Сарајево,Жељезничар,Широки наши клубови. Невјероватно шта све људски мозак може да уради.

ОДГОВОРИТЕ