Je li UEFA-u stvarno briga za fudbal ili...?!

Skandalozna sudijska odluka donesena na susretu između Karabaga i Intera potresla je sve u Azerbejdžanu, ali je ostatak Evrope još jednom ostao nijem. Možda zato što je ona na štetu jednog malog kluba čiji su navijači imali samo jedan san koji im je srušen. Brutalno.

Fudbal 16.12.2014 | 09:20
Je li UEFA-u stvarno briga za fudbal ili...?!

Karabag je zaslužio proći dalje zbog regularnog pogotka u 93. minutu utakmice protiv velikog Intera. Međutim, nije prošao jer je pogodak poništen zbog navodnog ofsajda. Šok i nevjerica na licima domaćih fudbalera i navijača koji su doživjeli nepravdu kakva se rijetko viđa.

Inter je ostao prvi, a dalje je prošao Dnjepar, koji je ovim skandalom najviše profitirao. Karabag i BH internacionalac Ibrahim Šehić već sutra će biti zaboravljeni i ovaj slučaj postaće samo jedan u nizu onih zbog kojih najviše ispašta "sitna boranija". A bilo ih je mnogo.

UEFA, kažu, brine o fudbalu, ali očigledno ne brine dovoljno, jer "fudbal" nisu samo Inter, Seltik ili neki treći evropski velikan. I Karabag je fudbal, baš kao i Legija ili bilo koji, uslovno rečeno, mali klub. Za one koji ne znaju, Legija je nakon ukupne pobjede od 6:1 protiv Seltika takođe kažnjena, ali na nešto drugačiji način, djelimično i svojom greškom.

Sudijske greške su svakodnevnica, ali nije slučajnost da se nepravda dešava onima koji tek grade svoje ime, kao što je to riječ sa simpatičnim klubom iz Azerbejdžana. O ovome će sigurno biti još govora, ali se ništa neće promijeniti.

Šehiću i društvu ostaće samo žal i ružna uspomena, a nama i našim klubovima koji su svakako "zadnja rupa na svirali" u evropskim okvirima, strah i pitanje kada će i nas (ponovo) zadesiti nešto slično. Vidjeli smo, prateći našu reprezentaciju u Brazilu, kako je doživjeti kobnu sudijsku nepravdu, a možda će Sarajevo, Željezničar, Borac, Široki ili ko zna ko, sutra biti novi Karabag...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milojko-Banja luka

16.12.2014 08:44

Baš su Sarajevo,Željezničar,Široki naši klubovi. Nevjerovatno šta sve ljudski mozak može da uradi.

ODGOVORITE