Ван Гал не мисли о титули!

Менаџер Манчестер Јунајтеда Луј Ван Гал није желео да коментарише да ли су ‘Црвени ђаволи’ конкуренти за титулу после победе над Ливерпулом.

Фудбал 16.12.2014 | 09:00
Ван Гал не мисли о титули!

Јунајтед је са 3:0 победио Ливерпул на “Олд Трафорду” и тренутно је трећи на табели Премијер лиги, са осам бодова мање од водећег Челсија, а пет од другопласираног Манчестер Ситија.

Упитан да ли његов тим може да освоји титулу, Ван Гал је уз осмех одговорио:

“Нисмо лоши? Задовољан сам, али наредни меч, са Астон Вилом, веома је важан. Играмо на гостовању, а имали смо проблема на страни ове сезоне”.

Вејн Руни, Хуан Мата и Робин Ван Персис у били стрелци у тријумфу Јунајтеда над својим највећим ривалом, али је јунак победе био голман Давид Де Хеа, који је одбранио све шансе гостију.

Јунајтед је тако дошао до шесте победе заредом, али упркос томе Ван Гал верује да његов тим још мора да напредује, а уједно је и био разочаран што је Ливерпул имао толико шанси за гол:

“Задовољан сам резултатом, али мислим да још можемо да напредујемо. Много смо губили лопту и због тога је Ливерпул имао толико шанси да постигне гол. Имали смо много простора у другом полувремену, играли смо много лакше, али смо лопту лако давали и то није добро. Разговараћу са играчима зашто је то било тако”, нагласио је Ван Гал.

‘Црвени ђаволи’ су тријумфовали на шест утакмица заредом први пут од последње сезоне Алекса Фергусона, када је Јунајтед имао седам победа у низу.

63-годишњи холандски стручњак истакао је да Јунајтед мора да почне да доминира утакмицама од почетка до краја и тада ће бити потпуно задовољан.

“Морамо да напредујемо у свом играчком стилу и то говорим готово сваке недеље. Само после утакмица са Квинс Парк Ренџерсом и Хал Ситијем сам рекао да смо то заиста учинили. Могли смо и то против Ливерпула, али нисмо јер смо им продавали лопту непотребно. Можете да преломите утакмицу много лакше и то морамо да научимо и напредујемо”, истакао је Ван Гал.

Коментари / 0

Оставите коментар