Van Gal ne misli o tituli!

Menadžer Mančester Junajteda Luj Van Gal nije želeo da komentariše da li su ‘Crveni đavoli’ konkurenti za titulu posle pobede nad Liverpulom.

Fudbal 16.12.2014 | 09:00
Van Gal ne misli o tituli!

Junajted je sa 3:0 pobedio Liverpul na “Old Trafordu” i trenutno je treći na tabeli Premijer ligi, sa osam bodova manje od vodećeg Čelsija, a pet od drugoplasiranog Mančester Sitija.

Upitan da li njegov tim može da osvoji titulu, Van Gal je uz osmeh odgovorio:

“Nismo loši? Zadovoljan sam, ali naredni meč, sa Aston Vilom, veoma je važan. Igramo na gostovanju, a imali smo problema na strani ove sezone”.

Vejn Runi, Huan Mata i Robin Van Persis u bili strelci u trijumfu Junajteda nad svojim najvećim rivalom, ali je junak pobede bio golman David De Hea, koji je odbranio sve šanse gostiju.

Junajted je tako došao do šeste pobede zaredom, ali uprkos tome Van Gal veruje da njegov tim još mora da napreduje, a ujedno je i bio razočaran što je Liverpul imao toliko šansi za gol:

“Zadovoljan sam rezultatom, ali mislim da još možemo da napredujemo. Mnogo smo gubili loptu i zbog toga je Liverpul imao toliko šansi da postigne gol. Imali smo mnogo prostora u drugom poluvremenu, igrali smo mnogo lakše, ali smo loptu lako davali i to nije dobro. Razgovaraću sa igračima zašto je to bilo tako”, naglasio je Van Gal.

‘Crveni đavoli’ su trijumfovali na šest utakmica zaredom prvi put od poslednje sezone Aleksa Fergusona, kada je Junajted imao sedam pobeda u nizu.

63-godišnji holandski stručnjak istakao je da Junajted mora da počne da dominira utakmicama od početka do kraja i tada će biti potpuno zadovoljan.

“Moramo da napredujemo u svom igračkom stilu i to govorim gotovo svake nedelje. Samo posle utakmica sa Kvins Park Rendžersom i Hal Sitijem sam rekao da smo to zaista učinili. Mogli smo i to protiv Liverpula, ali nismo jer smo im prodavali loptu nepotrebno. Možete da prelomite utakmicu mnogo lakše i to moramo da naučimo i napredujemo”, istakao je Van Gal.

Komentari / 0

Ostavite komentar