Коби и М-Џ након ''претицања''

Кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса Коби Брајант почаствован је јер је престигао легендарног Мајкла Џордана на вечној листи најбољих стрелаца у историји НБА лиге. Најбољи кошаркаш свих времена Мајк Џордан честитао је Кобију Брајанту који га је претекао на трећем месту листе најбољих стрелаца свих времена у НБА лиги.

Кошарка 16.12.2014 | 08:40
Коби и М-Џ након ''претицања''

Брајант је са 26 поена у Минеаполису дошао до бројке од 32.310 поена, што је 18 више од легендарног играча Чикаго Булса.

"Каријере обично не трају оволико дуго. Ценим што имам прилику да и даље изађем на терен и пружам партије на овом нивоу. Џордан зна колико сам научио од њега, као и од осталих легенди НБА лиге, али од њега посебно", рекао је Брајант

Недуго након што је Брајант избио на треће место најбољих стрелаца уследиле су честитке са свих страна. На друштвеним мрежама огласили су се Меџик Џонсон, Леброн Џејмс, али и сам Џордан.

"Честитам Кобију што је дошао до овог броја. Он је очигледно велики играч, са јаким радним навикама и великом страшћу према кошарци. Уживао сам гледајући га како напредује свих ових година и радујем се његовом наредном достигнућу", поручио је Џордан у саопштењу достављеном агенцији АП, а огласио се и Меџик Џонсон.

На вечној листи воде још увек неприкосновени Карим Абдул-Џабар са 38.387 и Карл Малоун са 36.928 поена.

„Честитам Кобију на овом достигнућу. Очигледно је да је он сјајан играч, са одличном радном етиком, који осећа једнако велику страст према кошарци. Уживао сам у еволуцији његове игре током година и жељно ишчекујем да видим шта ће следеће постићи“, рекао је Џордан.

Своје одушевљење Брајантови достигнућем посебно није крио легендарни кошаркаш Лејкерса Меџик Џонсон.

“Навијачи Лејкерса, имамо ту част да гледамо Кобија Брајанта, једног од петорице или шесторице најбољих играча историје, у дресу нашег тима. Као што никада нисмо видели неког играча као што је Мајкл Џордан, тако нећемо видети ниједног као што је Коби Брајант”, истакао је Џонсон.

Коментари / 0

Оставите коментар