Kobi i M-Dž nakon ''preticanja''

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant počastvovan je jer je prestigao legendarnog Majkla Džordana na večnoj listi najboljih strelaca u istoriji NBA lige. Najbolji košarkaš svih vremena Majk Džordan čestitao je Kobiju Brajantu koji ga je pretekao na trećem mestu liste najboljih strelaca svih vremena u NBA ligi.

Košarka 16.12.2014 | 08:40
Kobi i M-Dž nakon ''preticanja''

Brajant je sa 26 poena u Mineapolisu došao do brojke od 32.310 poena, što je 18 više od legendarnog igrača Čikago Bulsa.

"Karijere obično ne traju ovoliko dugo. Cenim što imam priliku da i dalje izađem na teren i pružam partije na ovom nivou. Džordan zna koliko sam naučio od njega, kao i od ostalih legendi NBA lige, ali od njega posebno", rekao je Brajant

Nedugo nakon što je Brajant izbio na treće mesto najboljih strelaca usledile su čestitke sa svih strana. Na društvenim mrežama oglasili su se Medžik Džonson, Lebron Džejms, ali i sam Džordan.

"Čestitam Kobiju što je došao do ovog broja. On je očigledno veliki igrač, sa jakim radnim navikama i velikom strašću prema košarci. Uživao sam gledajući ga kako napreduje svih ovih godina i radujem se njegovom narednom dostignuću", poručio je Džordan u saopštenju dostavljenom agenciji AP, a oglasio se i Medžik Džonson.

Na večnoj listi vode još uvek neprikosnoveni Karim Abdul-Džabar sa 38.387 i Karl Maloun sa 36.928 poena.

„Čestitam Kobiju na ovom dostignuću. Očigledno je da je on sjajan igrač, sa odličnom radnom etikom, koji oseća jednako veliku strast prema košarci. Uživao sam u evoluciji njegove igre tokom godina i željno iščekujem da vidim šta će sledeće postići“, rekao je Džordan.

Svoje oduševljenje Brajantovi dostignućem posebno nije krio legendarni košarkaš Lejkersa Medžik Džonson.

“Navijači Lejkersa, imamo tu čast da gledamo Kobija Brajanta, jednog od petorice ili šestorice najboljih igrača istorije, u dresu našeg tima. Kao što nikada nismo videli nekog igrača kao što je Majkl Džordan, tako nećemo videti nijednog kao što je Kobi Brajant”, istakao je Džonson.

Komentari / 0

Ostavite komentar