Расинг ''украо'' титулу Риверу!

Фудбалери Расинга из Авељанаде освојили су титулу шампиона Аргентине.

Фудбал 15.12.2014 | 23:20
Расинг ''украо'' титулу Риверу!

Тим из предграђа Буенос Ајреса је освојио прву титулу после 13 година, а до ње је стигао минималним тријумфом над Годој Крусом у последњем колу.

Погодак Адријана Сентуриона почетком другог полувремена оставио је Расинг на два бода испред главног конкурента и браниоца титуле Ривер Плејта, који је у последњем колу славио на гостовању код Килмеса такође 1:0.

Ривер је дуго био лидер првенства, али се у финишу концентрисао на Копа Судамерикану, коју је освојио прошле среде, па је у последњих пет кола доживео два пораза, једина у сезони, што је омогућило Расингу да низом од шест победа стигне до круне.

"Не могу да верујем, ова титула је била наш сан. Због овога сам се вратио кући", рекао је ветеран Дијего Милито, који је пре четири године прдводио Интер до титуле првака Европе.

Расинг је освојио 17 титулу шампиона Аргентине, по чему је трећи најуспешнији тим у држави, после недостижних Боке Јуниорс (36) и Ривера (30).

Шампион и вицешампион су се квалификовали за Копа Либертадорес следеће године, уз браниоца континенталне титуле Сан Лоренцо, освајача Купа Аргентине Уракан, те Боку Јуниорс, најбоље пласирани аргентински тим у Копа Судамерикани.

Коментари / 0

Оставите коментар