Rasing ''ukrao'' titulu Riveru!

Fudbaleri Rasinga iz Aveljanade osvojili su titulu šampiona Argentine.

Fudbal 15.12.2014 | 23:20
Rasing ''ukrao'' titulu Riveru!

Tim iz predgrađa Buenos Ajresa je osvojio prvu titulu posle 13 godina, a do nje je stigao minimalnim trijumfom nad Godoj Krusom u poslednjem kolu.

Pogodak Adrijana Senturiona početkom drugog poluvremena ostavio je Rasing na dva boda ispred glavnog konkurenta i branioca titule River Plejta, koji je u poslednjem kolu slavio na gostovanju kod Kilmesa takođe 1:0.

River je dugo bio lider prvenstva, ali se u finišu koncentrisao na Kopa Sudamerikanu, koju je osvojio prošle srede, pa je u poslednjih pet kola doživeo dva poraza, jedina u sezoni, što je omogućilo Rasingu da nizom od šest pobeda stigne do krune.

"Ne mogu da verujem, ova titula je bila naš san. Zbog ovoga sam se vratio kući", rekao je veteran Dijego Milito, koji je pre četiri godine prdvodio Inter do titule prvaka Evrope.

Rasing je osvojio 17 titulu šampiona Argentine, po čemu je treći najuspešniji tim u državi, posle nedostižnih Boke Juniors (36) i Rivera (30).

Šampion i vicešampion su se kvalifikovali za Kopa Libertadores sledeće godine, uz branioca kontinentalne titule San Lorenco, osvajača Kupa Argentine Urakan, te Boku Juniors, najbolje plasirani argentinski tim u Kopa Sudamerikani.

Komentari / 0

Ostavite komentar