Нови сукоб у кошарци: Вујошевић - Жеравица!

Тренер Партизана Душко Вујошевић "оплео" по Ранку Жеравици због изјава датих после утакмице црно-белих у Задру.

Кошарка 15.12.2014 | 19:00
Нови сукоб у кошарци: Вујошевић - Жеравица!

Коментаришући утакмицу 10. кола АБА лиге између Задра и Партизана, одигране у суботу у дворани "Крешимир Ћосић",легендарни српски тренер Ранко Жеравица, узроке пораза црно-белих видео је у лошем шуту са линије слободних бацања и из игре.

Оваква оцена трофејног тренера засметала је шефу стручног штаба Партизана Душку Вујошевићу.

Стратег црно-белих искористио је прилику на конференцији за медије пред утакмицу са румунским Асесофтом у Еврокупу, да се "оштрим" речима осврне на изјаву Жеравице.

"Морам да кажем да има пуно злонамерних коментара из Србије. Наш стари тренер Ранко Жеравица решио је да коментарише Партизанов шут у Задру. Не знам одакле њему тај кредибилитет, јесте дуго година у кошарци, али није освојио клупску титулу. Био је првак са Партизаном 1996. године, када је паралелно водио екипу са Насером Трајковићем. Требало би господски да остари, да буде добронамеран, поготово неко ко има пуно путера на глави", рекао је Вујошевић.

Али, то није било све.

"Партизан је освојио 13 узастопних титула, био запажен учесник Евролиге, али је сада запао у озбиљну финансијску кризу и не би требало да се праве теорије, посебно не од Жеравице", наставио је Партизанов тренер по колеги.

"Није добро када се људи у тим годинама стављају у функцију једног клуба и исказују своју мржњу. Разумео бих да је то рекао професор Аца Николић, имало би неког смисла. Али, нажалост он више није међу живима. Смрт прво бира најбоље", додао је Вујошевић и сукоб са Жеравицом завршио следећим речима: "Ја сам освојио титула и клупских такмичења колико он не може да сања.. И Леонардо да Винчи је имао своје лоше периоде...".

Ранко Жеравица као тренер има једну клупску титулу (Партизан 1996) и европски Куп Радивоја Кораћа (Партизан 1976). Као тренер репрезентације Југославије имао је далеко више успеха освојивши Олимпијске игре у Москви (1980), светско злато у Љубљани (1970), сребро на Играма у Мексику (1968), на шампионату света у Уругвају (1967), европска сребра у Италији (1969) и Немачкој (1971) и бронзу на Мундобаскету у Колумбији (1982).

Коментари / 0

Оставите коментар