Novi sukob u košarci: Vujošević - Žeravica!

Trener Partizana Duško Vujošević "opleo" po Ranku Žeravici zbog izjava datih posle utakmice crno-belih u Zadru.

Košarka 15.12.2014 | 19:00
Novi sukob u košarci: Vujošević - Žeravica!

Komentarišući utakmicu 10. kola ABA lige između Zadra i Partizana, odigrane u subotu u dvorani "Krešimir Ćosić",legendarni srpski trener Ranko Žeravica, uzroke poraza crno-belih video je u lošem šutu sa linije slobodnih bacanja i iz igre.

Ovakva ocena trofejnog trenera zasmetala je šefu stručnog štaba Partizana Dušku Vujoševiću.

Strateg crno-belih iskoristio je priliku na konferenciji za medije pred utakmicu sa rumunskim Asesoftom u Evrokupu, da se "oštrim" rečima osvrne na izjavu Žeravice.

"Moram da kažem da ima puno zlonamernih komentara iz Srbije. Naš stari trener Ranko Žeravica rešio je da komentariše Partizanov šut u Zadru. Ne znam odakle njemu taj kredibilitet, jeste dugo godina u košarci, ali nije osvojio klupsku titulu. Bio je prvak sa Partizanom 1996. godine, kada je paralelno vodio ekipu sa Naserom Trajkovićem. Trebalo bi gospodski da ostari, da bude dobronameran, pogotovo neko ko ima puno putera na glavi", rekao je Vujošević.

Ali, to nije bilo sve.

"Partizan je osvojio 13 uzastopnih titula, bio zapažen učesnik Evrolige, ali je sada zapao u ozbiljnu finansijsku krizu i ne bi trebalo da se prave teorije, posebno ne od Žeravice", nastavio je Partizanov trener po kolegi.

"Nije dobro kada se ljudi u tim godinama stavljaju u funkciju jednog kluba i iskazuju svoju mržnju. Razumeo bih da je to rekao profesor Aca Nikolić, imalo bi nekog smisla. Ali, nažalost on više nije među živima. Smrt prvo bira najbolje", dodao je Vujošević i sukob sa Žeravicom završio sledećim rečima: "Ja sam osvojio titula i klupskih takmičenja koliko on ne može da sanja.. I Leonardo da Vinči je imao svoje loše periode...".

Ranko Žeravica kao trener ima jednu klupsku titulu (Partizan 1996) i evropski Kup Radivoja Koraća (Partizan 1976). Kao trener reprezentacije Jugoslavije imao je daleko više uspeha osvojivši Olimpijske igre u Moskvi (1980), svetsko zlato u Ljubljani (1970), srebro na Igrama u Meksiku (1968), na šampionatu sveta u Urugvaju (1967), evropska srebra u Italiji (1969) i Nemačkoj (1971) i bronzu na Mundobasketu u Kolumbiji (1982).

Komentari / 0

Ostavite komentar