Зека: Ђурићу, сабери се, човјече!

Некадашњи "генерални секретар" ФК Партизана у интервјуу за "Спорт" био веома оштар према Драгану Ђурићу, садашњем председнику црно-белих.

Фудбал 15.12.2014 | 17:40
Зека: Ђурићу, сабери се, човјече!

Жарко Зечевић није имао обичај од када се повукао са места генералног секретара ФК Партизан да улази у медијске расправе са неистомишљеницима. Слично је било и док је био један од главних челника црно-белих.

О пословању црно-белих, пошто је напустио Хумску, ретко се изјашњавао...

Изиритиран, како је сам признао, изјавом актуелног председника "парног ваљка" Драгана Ђурића, да је у време када је преузимао клуб 2007. године дуг био 18,2 милиона евра, Зечевић није могао да прећути.

Напортив!

Бивши "генсек" био је веома оштар и само је један у низу значајних личности у историји Партизана који је оптужио да Ђурић говори неистине.

"Тврдња Драгана Ђурића да смо му оставили 18,2 милиона дуга је чиста лаж", без оклевања каже Зечевић у изјави за "Спорт".

"Када смо одлазили оставили смо сву папирологију, црно-на бело ономе ко наследи клуб. Не знам зашто је то изјавио и чиме се водио. Да ли је желео да правда енормне губитке у време свог мандата", запитао се некадашњи челник Партизана.

Зечевић каже да је после њега и доласка нове гарнитуре остало све јасно записано - колике су обавезе клуба, потраживања и да цифра коју је поменуо Ђурић није ни близу са реалном.

"Подсетићу Драгана Ђурића који су фудбалери остали у Партизану када смо се ми повукли и која је била вредност тих играча на тржишту. Подсетићу га и да су сви ти играчи продати и то за велике цифре, па је клуб поново у дебелом минусу. Подсетићу га и да је у оквиру Омладинске школе наследио фудбалере, који су касније стасали и које су такође продали за велики новац", наставља подсећање Зечевић и пита се шта је било са изградњом интерната који је Ђурић из године у годину користио као главни свој адут на изборним скупштинама.

"Ђурић сама нама држи лекције, који смо 30 година били у клубу и оставили будућим генерацијама нешто иза себе. Не видим шта је то он изградио за време свог мандата. Можда интернат за школу о којем је толико причао? Не видим га..."

Ђурић је замерио Зечевићу због изјаве да је ФК Партизан урушен.

"Где сам погрешио?", поново се запитао дугогодишњи функционер Партизана кога запослени у Хумској и Земунелу и дан данас, седам и по година пошто је напустио црно-беле, и даље спомињу искључиво у позитивном контексту. То се за Драгана Ђурића не може рећи.

Штавише!

"Нека се мало Драган Ђурић сабере и јасно погледа ситуацију у Партизану. Штрајкују ли радници и Радна заједница већ месецима, јер нису плаћени? Штрајкују! Да ли је урушена Омладинска школа, дика и понос клуба и једна од најбољих у Европи, од које је клуб живео годинама. Да ли су тренери препуштени на милост и немилост? И, то не било који тренери, већ бивши играчи, легенде клуба. Урушен је без дилеме", јасан је Жарко Зечевић.

Запослени у Партизану посебно су љути на председника клуба због изјаве да "сви који раде у Партизану живе боље него 'бубрег у лоју'.

Зечевић на крају подвлачи...

"Ако Ђурић такве ствари сматра нормалним и неким својим успехом и успешним пословањем, онда су вредности тотално поремећене и ја грешим. Али, сигуран сам да не грешим".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михајло

15.12.2014 16:59

Дјуриц је криминалац као и његов пајтос М Д.

ОДГОВОРИТЕ