Zeka: Đuriću, saberi se, čovječe!

Nekadašnji "generalni sekretar" FK Partizana u intervjuu za "Sport" bio veoma oštar prema Draganu Đuriću, sadašnjem predsedniku crno-belih.

Fudbal 15.12.2014 | 17:40
Zeka: Đuriću, saberi se, čovječe!

Žarko Zečević nije imao običaj od kada se povukao sa mesta generalnog sekretara FK Partizan da ulazi u medijske rasprave sa neistomišljenicima. Slično je bilo i dok je bio jedan od glavnih čelnika crno-belih.

O poslovanju crno-belih, pošto je napustio Humsku, retko se izjašnjavao...

Iziritiran, kako je sam priznao, izjavom aktuelnog predsednika "parnog valjka" Dragana Đurića, da je u vreme kada je preuzimao klub 2007. godine dug bio 18,2 miliona evra, Zečević nije mogao da prećuti.

Naportiv!

Bivši "gensek" bio je veoma oštar i samo je jedan u nizu značajnih ličnosti u istoriji Partizana koji je optužio da Đurić govori neistine.

"Tvrdnja Dragana Đurića da smo mu ostavili 18,2 miliona duga je čista laž", bez oklevanja kaže Zečević u izjavi za "Sport".

"Kada smo odlazili ostavili smo svu papirologiju, crno-na belo onome ko nasledi klub. Ne znam zašto je to izjavio i čime se vodio. Da li je želeo da pravda enormne gubitke u vreme svog mandata", zapitao se nekadašnji čelnik Partizana.

Zečević kaže da je posle njega i dolaska nove garniture ostalo sve jasno zapisano - kolike su obaveze kluba, potraživanja i da cifra koju je pomenuo Đurić nije ni blizu sa realnom.

"Podsetiću Dragana Đurića koji su fudbaleri ostali u Partizanu kada smo se mi povukli i koja je bila vrednost tih igrača na tržištu. Podsetiću ga i da su svi ti igrači prodati i to za velike cifre, pa je klub ponovo u debelom minusu. Podsetiću ga i da je u okviru Omladinske škole nasledio fudbalere, koji su kasnije stasali i koje su takođe prodali za veliki novac", nastavlja podsećanje Zečević i pita se šta je bilo sa izgradnjom internata koji je Đurić iz godine u godinu koristio kao glavni svoj adut na izbornim skupštinama.

"Đurić sama nama drži lekcije, koji smo 30 godina bili u klubu i ostavili budućim generacijama nešto iza sebe. Ne vidim šta je to on izgradio za vreme svog mandata. Možda internat za školu o kojem je toliko pričao? Ne vidim ga..."

Đurić je zamerio Zečeviću zbog izjave da je FK Partizan urušen.

"Gde sam pogrešio?", ponovo se zapitao dugogodišnji funkcioner Partizana koga zaposleni u Humskoj i Zemunelu i dan danas, sedam i po godina pošto je napustio crno-bele, i dalje spominju isključivo u pozitivnom kontekstu. To se za Dragana Đurića ne može reći.

Štaviše!

"Neka se malo Dragan Đurić sabere i jasno pogleda situaciju u Partizanu. Štrajkuju li radnici i Radna zajednica već mesecima, jer nisu plaćeni? Štrajkuju! Da li je urušena Omladinska škola, dika i ponos kluba i jedna od najboljih u Evropi, od koje je klub živeo godinama. Da li su treneri prepušteni na milost i nemilost? I, to ne bilo koji treneri, već bivši igrači, legende kluba. Urušen je bez dileme", jasan je Žarko Zečević.

Zaposleni u Partizanu posebno su ljuti na predsednika kluba zbog izjave da "svi koji rade u Partizanu žive bolje nego 'bubreg u loju'.

Zečević na kraju podvlači...

"Ako Đurić takve stvari smatra normalnim i nekim svojim uspehom i uspešnim poslovanjem, onda su vrednosti totalno poremećene i ja grešim. Ali, siguran sam da ne grešim".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mihajlo

15.12.2014 16:59

Djuric je kriminalac kao i njegov pajtos M D.

ODGOVORITE