Шта је то Карло урадио Пепеу?!

Када помислите на грубости и прљаву игру, Пепе из Реала је једна од првих опција. Али, код овог играча догодила се невероватна трансформација од доласка Карла Анћелотија на "Бернабеу".

Фудбал 15.12.2014 | 16:20
Шта је то Карло урадио Пепеу?!

Будите искрени!

Када се поведе прича о најгрубљим активним фудбалерима света, један од играча који вам међу првима "падне напамет" је дрчни штопер Реала, Пепе? И нама такође...

И то није случајно...

Од када је 2007. године прешао из Порта у Реал, за скоро 30 милиона евра, Пепе је успешно градио репутацију насилника на фудбалском терену, често је имао помрачења разума, једном је ишутирао играча Хетафеа док је овај немоћно лежао на земљи, а посебно је "инспирисан" био у дербијима са Барселоном.

Пепеову најмрачнију страну гледали смо у време када је тренер Реала био такође темпераментни и пргави Португалац, Жозе Мурињо. Комбинација њихова два темперамента углавном је значила: а) један повређени фудбалер Барсе, б) црвени за Пепеа.

Али...

Ствари су се, као и у много чему другом, драстично промениле доласком мирног, сталоженог и искусног Карла Анћелотија.

После 70 жутих и шест црвених картона, колико је добио од када је стигао на "Сантијаго Бернабеу", очекивало се да ће 31-годишњи Пепе и ове сезоне бити један од најгрубљих играча Примере. Али, како је Реал постао водећи тим на фер-плеј листи, што је такође Анћелотијева заслуга, тако је и Пепе постао најчистији стартни штопер Ла Лиге!

Да, добро сте прочитали.

Пепе ове сезоне још није добио НИЈЕДАН жути картон у Примери, а одиграо је 12 утакмица, током којих је два пута асистирао и једном дао гол. Само једну опомену добио је у Лиги шампиона, у шпанском првенству је и даље потпуно "чист". Португалац је једини од 40 стартних штопера у Ла Лиги који још није добио жути картон!

Прецизни статистичари, израчунали су да је Пепе начинио само ПЕТ фаулова ове сезоне, чак 20 мање од свог колеге у одбрани, Серхија Рамоса! Рамос је, у међувремену, чак пет пута добијао јавну опомену.
Хавијер Маскерано има жути и црвени, Ђерар Пике четири жута, колико и Миранда, док Дијего Годин има три.

Ко би рекао, а?!

Коментари / 0

Оставите коментар