Šta je to Karlo uradio Pepeu?!

Kada pomislite na grubosti i prljavu igru, Pepe iz Reala je jedna od prvih opcija. Ali, kod ovog igrača dogodila se neverovatna transformacija od dolaska Karla Anćelotija na "Bernabeu".

Fudbal 15.12.2014 | 16:20
Šta je to Karlo uradio Pepeu?!

Budite iskreni!

Kada se povede priča o najgrubljim aktivnim fudbalerima sveta, jedan od igrača koji vam među prvima "padne napamet" je drčni štoper Reala, Pepe? I nama takođe...

I to nije slučajno...

Od kada je 2007. godine prešao iz Porta u Real, za skoro 30 miliona evra, Pepe je uspešno gradio reputaciju nasilnika na fudbalskom terenu, često je imao pomračenja razuma, jednom je išutirao igrača Hetafea dok je ovaj nemoćno ležao na zemlji, a posebno je "inspirisan" bio u derbijima sa Barselonom.

Pepeovu najmračniju stranu gledali smo u vreme kada je trener Reala bio takođe temperamentni i prgavi Portugalac, Žoze Murinjo. Kombinacija njihova dva temperamenta uglavnom je značila: a) jedan povređeni fudbaler Barse, b) crveni za Pepea.

Ali...

Stvari su se, kao i u mnogo čemu drugom, drastično promenile dolaskom mirnog, staloženog i iskusnog Karla Anćelotija.

Posle 70 žutih i šest crvenih kartona, koliko je dobio od kada je stigao na "Santijago Bernabeu", očekivalo se da će 31-godišnji Pepe i ove sezone biti jedan od najgrubljih igrača Primere. Ali, kako je Real postao vodeći tim na fer-plej listi, što je takođe Anćelotijeva zasluga, tako je i Pepe postao najčistiji startni štoper La Lige!

Da, dobro ste pročitali.

Pepe ove sezone još nije dobio NIJEDAN žuti karton u Primeri, a odigrao je 12 utakmica, tokom kojih je dva puta asistirao i jednom dao gol. Samo jednu opomenu dobio je u Ligi šampiona, u španskom prvenstvu je i dalje potpuno "čist". Portugalac je jedini od 40 startnih štopera u La Ligi koji još nije dobio žuti karton!

Precizni statističari, izračunali su da je Pepe načinio samo PET faulova ove sezone, čak 20 manje od svog kolege u odbrani, Serhija Ramosa! Ramos je, u međuvremenu, čak pet puta dobijao javnu opomenu.
Havijer Maskerano ima žuti i crveni, Đerar Pike četiri žuta, koliko i Miranda, dok Dijego Godin ima tri.

Ko bi rekao, a?!

Komentari / 0

Ostavite komentar