Дачић поново на челу СПС-а

Ивица Дачић данас је акламацијом поново изабран за предсједника Социјалистичке партије Србије /СПС/.

Србија 14.12.2014 | 18:57
Дачић поново на челу СПС-а

На деветом Конгресу под називом "Одговорно за будућност" 2.326 делегата поново је гласало да социјалисте и у наредне четири године води Дачић.

Захваљујући на повјерењу, Дачић је напоменуо да "почиње нова епоха те странке".

"Не можемо даље гледајући у ретровизор. Ово је нова етапа. Шта је за музеј, треба да иде у музеј", рекао је Дачић и позвао чланове странке да, ако се нешто договоре, то испуњавају као један.

"Бићу на челу СПС-а све док будете имали политичку корист од мене, док не будем оличење прошлости, или нечег лошег", поручио је Дачић.

Он је рекао да је дуго размишљао да ли да прихвати кандидатуру и да остане на мјесту предсједника, јер је, како је рекао, можда дошло вријеме за промјене на том мјесту.

С друге стране, наставио је Дачић, не значи да се неће промијенити, већ ће тражити од чланова СПС-а већу дисциплину, одговорност и мудрост.

Дачић је рекао да ће се трудити да странка постигне још бољи резултат на сљедећим изборима, јер је, како је рекао, њен циљ милион гласова.

Он је додао да ће водити партију "тако да је сачува, и то не само њу већ и идеје социјалдемократије и социјалне правде".

"СПС одржава конгрес за будућност, јер је то захтев који пред странку поставља држава", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да ће онај ко подржи лидера СРС Војислава Шешеља загарантовано пропасти и позвао све из странке који желе да пређу у радикале да то и учине.

"Шешељ је позвао све шешељевце из СПС-а да оду код њега. Ја их исто позивам да одмах оду код њега, ако их има", поручио је Дачић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

сирогојно

14.12.2014 16:03

Послије Дацица,Дациц...дизивотно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

14.12.2014 19:23

Дачићу ово ти је плафон. Остаје ти само да слушаш Вучића а Вучић Брисел. Погледај ти мало у ретровизор. Немој да се понесеш славом, ниси ти Слобу ни до чланка...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеСирогојно

14.12.2014 19:35

А ти би,вероватно,волио да је ХАШИМ ТАЧИ ИЛИ ХАРАДИНАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

14.12.2014 22:59

дацицу треба промјена

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаде ми се

15.12.2014 00:10

Стара партијашка школа. И кад умре, обавезно изабрати његов споменик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стварност

16.12.2014 09:56

Ниси бас популарн колико си умислио да јеси, ниста ниси урадио ни у прслом времену само Богу крадес дане, размисли ста радис и ста требас урадити. Народ је на просјацком стапу.

ОДГОВОРИТЕ